Eşec previzibil la Asesoft

Energia nu a reuşit surpriza in fata celor de la Asesoft. Ploieştenii s-au impus fără probleme cu 75 la 65 si le-au administrat gorjenilor primul eşec din sezon. „Am greşit prea mult in atac. Nu am jucat deloc inteligent”, spune Nikolic.

Asesoft Ploiești – Energia Rovinari 75-65 (pe sferturi: 22-24, 20-15, 14-11, 19-15)

Asesoft: Tudor, Timermanis (13 puncte), Szijarto (3), Mandic, Burlacu (13), Negoițescu, Tica (7), Nyakundi (2), Stănescu (8), Dumitrescu, Hargrove (9), Vlahovic (20). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Energia: Atanackovic (9), Gliga, Darby (16), Roșu, Bratoloveanu, Lăpuște (2), Steffel (19), Mocanu (6), Giles (5), Nikolic (3), Vujacic (5), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

N-au reuşit să-i surprindă

Energia mergea la Brazi pe cai mari după 3 victorii consecutive cu Sibiu, Ciuc şi Timişoara. Testul cu Asesoft a fost însă unul mult mai dur. Oamenii lui Nikolic au început mai bine şi au câştigat primul sfert dar ploieştenii au revenit până la pauză şi au preluat conducerea. Gorjenii i-au chinuit pe cei de la Asesoft şi în repriza a doua dar au rămas fără Darby la scorul de 56-52. Americanul a fost eliminat pentru 5 greşeli personale. Campionii au apăsat tare pedala de acceleraţie în ultimele minute şi s-au desprins decisiv. Au câştigat în final cu 75 la 65. Steffel a fost cel mai bun marcator al Energiei cu 19 puncte, urmat de Darby cu 16. De partea cealaltă Vlahovic a marcat 20 de puncte iar Burlacu 13. „Am stat foarte rău la aruncările libere, avem probleme în atac, nu avem cele mai bune variante, când trebuie să aruncăm încercăm să pasăm, iar când trebuie să pasăm aruncăm… Am avut mult prea multe greșeli ofensive, iar pe lângă liberele ratate, am avut și un procentaj foarte slab la aruncările de trei puncte, doar 5 reușite din 20 de încercări”, a declarat Slobodan Nikolic.

1 – eşecul de la Brazi a fost primul din campionat al Energiei. Trupa lui Nikolic are 3 victorii la rând în sezonul regulat dar a fost deja eliminată din Cupă

„Dacă vrei să câștigi împotriva Asesoftului trebuie să joci inteligent, iar noi nu am jucat inteligent. Mult a cântărit și eliminarea lui Darby. Eu zic că din cele cinci faulturi, doar trei au fost cu adevărat, dar asta e. Toți știu că fără el pe teren, pe jumătate treaba e rezolvată”. Slobodan Nikolic, antrenor Energia

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: