Eşec previzibil

Face USL ce face şi îşi propune tot felul de năzbâtii, de parcă ar vrea să demonstreze că nu este în stare să ducă ceva la bun sfârşit. Eşecul Geoană a fost unul previzibil şi doar laşitatea greilor din PSD a făcut ca Ponta să iasă întărit dintr-o luptă în care a reuşit să dea cadou şefia Senatului celor de la PDL.

Liderii USL promit acum două lucruri de care este previzibil că nu se vor ţine. Unul este acela că, dacă PDL şi coaliţia de la putere adoptă prin asumare legea privind comasarea alegerilor, parlamentarii USL se vor retrage din Parlament. Cu un an înainte de alegeri- Dau scris că mai mult de jumătate dintre parlamentari se vor răzvrăti şi vor refuza să plece dintr-un post bine plătit, nu foarte solicitant şi care, în ultimă instanţă, contează mult la o pensie bunicică, la care ei visează. Sunt curios ce motiv vor găsi Victor Ponta şi domnul Crin Antonescu (doar nu ne tutuim) pentru a renunţa la idee, atunci când vor vedea că nu are ecou printre parlamentarii care, câtă vreme nu sunt atacaţi la buzunare, execută orbeşte tot ce li se cere.

Un alt eşec previzibil este iniţiativa de ieri în care USL anunţă că va strânge 5,2 milioane de semnături pentru suspendarea preşedintelui Băsescu. Nu am nicio îndoială în privinţa faptului că sunt 5,2 milioane de români care ar semna, dar sunt absolut sigur că actualul USL nu va putea pune în mişcare o maşinărie de adunat semnături de o asemenea anvergură. Şi vor spune Victor Ponta şi domnul Crin Antonescu apoi că de fapt au ştiut că nu le vor aduna, dar au vrut să dea un semnal că au atitudine. Ignoră însă faptul că semnalul este şi acela că nu sunt în stare să facă nimic. Aşa cum nu au fost în stare să câştige alegerile parţiale în două colegii de parlamentar, într-un moment în care sondajele creditau USL cu 75%. Aşa cum nu au fost în stare să aducă suficienţi de mulţi oameni la vot la Constanţa, judeţ condus de PSD, atunci când s-a făcut referendum în privinţa regionalizării. Degeaba s-au opus 80% din votanţi, dacă nu s-a făcut cvorum. A fost un eşec de care se fac responsabili liderii USL.

O vorbă din bătrâni spune: vorbă lungă, sărăcia omului. Iar pe cei doi, la vorbit nu-i întrege nimeni.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: