Etăgan: Administraţia recunoaşte că sunt probleme financiare

Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia au revenit vineri la negocieri. Potrivit declarațiilor liderului Gheorghe Etăgan, făcute la Radio Infinit, administrația a admis că sunt unele probleme financiare, însă spune că directorul Laurențiu Ciurel a promis că pe 31 ianuarie va fi semnat contractul colectiv de muncă. Negocieri vor fi și astăzi de la ora 11, când se va discuta din nou despre sursele de finanțare pentru armonizarea salariilor. 

Reporter: Ați revenit la negocieri. În ce stadiu sunteți?

Gheorghe Etăgan: Continuăm negocierile conform protocolului încheiat cu administrația, negocieri care vor dura până la 31 ianuarie. Sper ca în această perioadă să armonizăm cerințele noastre cu solicitările administrației și pe 31 ianuarie să avem un contract colectiv care să mulțumească cei 18.800 de salariați. Divergențele noastre au fost aduse la cunoștință Ministerului Economiei, Ministerului Muncii. Vedem ce punct de vedere vor avea și sper să avem un contract colectiv. Domnul Ciurel a promis că pe 31 ianuarie vom avea un contract valabil pentru toți cei 18.800 de salariaţi și mai ales să mulțumească pe toată lumea.

Rep.: Credeți că va fi semnat până pe 31 ianuarie?

G.E.: Eu cred că da, dacă vrea administrația, dar este greu.

Rep.: Ați vorbit pentru prima dată de unele probleme ale companiei.

G.E.: Într-adevăr este o perioadă de criză. E bine că și administrația recunoaște că sunt probleme, că sunt probleme cu Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), e benefic faptul că a început să spună lucrurile pe față și chiar a amenințat că va da în judecată ANRE pentru că nu e stat în stat. 

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: