Etăgan: ”Cred în CEO, dar nu am încredere în privatizarea românească”

Sindicatele din Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) cred cu tărie că managementul privat nu va mai fi instituit anul acesta la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) şi nu se ştie dacă va mai fi anul viitor. Gheorghe Etăgan, secretarul general al USMO, a afirmat ferm că el, personal, nu este de acord cu managementul privat la SNLO pentru că nu are bază legală în România. Acesta a menţionat că are mare încredere că CE Oltenia va deveni funcţional anul viitor.

Deși s-a pus de mult timp problema managementului privat la Societatea Națională a Lignitului Oltenia, sindicatele din USMO spun abia acum că nu sunt de acord cu o astfel de măsură. Gheorghe Etăgan, secretarul general al USMO, menţionează că el a afirmat întotdeauna că se opune unei astfel de măsuri. ”Nu ştiu care este părerea colegilor mei dar eu mă opun și am spus de la început unui management privat la SNLO. În condițiile în care nu există bază legală pentru acest tip de management în România, companiile de stat nu pot avea așa ceva. Nu sunt nici pentru privatizare dar sunt pentru listarea la bursă a unor pachete minoritare cu condiţia ca statul să rămână acţionar majoritar așa cum este în Polonia, așa cum este CEZ-ul, ENEL şi altele”, a declarat Gheorghe Etăgan.

ENERGIE

Etăgan crede că noul Complex Energetic Oltenia va fi o companie strategică pe piaţa de energie şi că ar fi păcat să se întâmple cu ea ce s-a întâmplat cu altele care s-au privatizat. ”Nu aş vrea ca CE Oltenia să aibă soarta Petromului, Romcimului care știm că s-au privatizat și acum sunt cum sunt. În ceea ce mă privește cred în CEO dar nu am încredere în privatizarea românească”, a adăugat Etăgan.

CONTESTAŢIE

Cât despre sindicatele care au contestat în instanță înființarea CE Oltenia, Gheorghe Etăgan spune că sunt sindicate care nu au nici o legătură cu noua companie și că de fapt reprezintă oamenii de la Minprest. ”Că au contestat niște sindicate fantomă care nu compun nici 100 de salariați din cei 19.000 câți are compania, nu avem de ce să ne facem griji. Sunt sindicate care nici nu au legătură cu această societate”, a menționat Etăgan.

Vizualizări: 68

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: