Eu am greşit, iar Tatulici a avut dreptate

În ultima mea luare de poziţie referitor la incendiul de la maternitatea Giuleşti, vreau să-mi pun (nefericit ales termen, ştiu) cenuşă în cap: am greşit când l-am criticat pe Tatulici pentru că, în timp ce pe ecrane se desfăşura tragedia, el îşi punea la bătaie limba de lemn prelucrată prin aşchiere în perioada de tristă amintire ca să dea înainte cu emisiunea lui de rahat şi cu vinovăţia sistemului. Am stat li m-am gândit. Băi, şi să ştiţi că are dreptate!


Nu sunt de vină asistentele alea decât aparent. Voi le-aţi văzut? Par să fie femei care au fost respinse la concursul pentru un job de cameristă într-un hotel de 2 stele din Napoli, aşa că au rămas în România să lucreze în spital pentru 10 milioane. Ăia care nu le pregătesc şi care le dau bani aşa puţini sunt de vină, de fapt. Cam la ce responsabilitate te aştepţi din partea cuiva atât de groaznic de sub-finanţat? Cum poţi să plăteşti prost pentru siguranţa unor bebeluşi?

Nu sunt de vină popii care au refuzat să le facă slujbe bebeluşilor. N-aş vrea să merg până sus cu vinovăţia, dar sistemul chiar e vinovat aici. Dacă scrie în Biblie că oamenilor nebotezaţi nu li se fac slujbe, atunci Biblia şi autorii ei sunt vinovaţi. Mă scârbesc aceşti oameni care comit mârlănii invocându-l pe Dumnezeu. ştiţi ce, bă? Când o veni Dumnezeu personal la voi şi v-o spune să nu înmormântaţi creştineşte bebeluşi omorâţi în maternitate pentru că nu au fost botezaţi, atunci vă dau voie să refuzaţi. Până atunci, nu ar strica să fiţi oameni, şpăgarilor!

Nu sunt de vină jurnaliştii care s-au aruncat ca nişte şacali pe familiile îndurerate şi care mai muşcă şi acum din cadavrele micuţe, ca să îşi potolească foamea de audienţă. Sunt de vină şefii lor, mogulii nerezonabili sclavi ai capitalismului sălbatic care îi obligă sub ameninţarea demiterii să fie inumani.

Şi asta e cel mai frustrant: că nu găsim indivizi pe care să-i pedepsim. Suntem de vină cu toţii.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: