Europubele în satele din Scoarţa. Taxă specială pentru gunoi

Autorităţile locale din Scoarţa au achiziţionat 500 de europubele pe care le vor distribui locuitorilor. Cei care nu au contract cu operatorul de salubritate nu vor scăpa de plata gunoiului, ci vor achita o taxă specială.

Sute de europubele vor fi distribuite localnicilor care au încheiat contracte de salubrizare cu operatorul Salubris Târgu Cărbuneşti. „Nu aveam la nivelul comunei decât vreo 609 de contracte cu pubele. Am luat acum 500 de pubele şi vom mai lua alte 500. Vreau să fac curăţenie în comună, toată lumea să aibă contracte”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarţa.  

Cetăţenii care nu vor să încheie contracte de salubrizare vor plăti o taxă specială. Regulamentul de salubrizare a fost aprobat într-o şedinţă a Consiliului Local de săptămâna trecută. „Cei care refuză contractele şi nu vor să ia pubele sau saci menajeri, Consiliul Local a hotărât o taxă specială de salubrizare, de 15 lei/lună/familie. E mai mult decât contractul, care este 7.40 lei/persoană în limita a maximum două persoane de familie. Dacă sunt mai mulţi membri, plătesc tot cât pentru două persoane. Avem facilităţi, pentru că nu facem la toţi contracte. Persoanele cu handicap, eroii martiri, văduvele şi veteranii de război nu plătesc”, a explicat primarul comunei Scoarţa.  

Cei care au casă la Scoarţa, dar locuiesc la oraş, sunt de asemenea scutiţi la plată, dacă fac dovada că achită taxa pe gunoi la asociaţia de proprietari. De asemenea, familiile care stau în zona de deal, unde maşina de gunoi nu poate ajunge, nu plătesc taxă de salubrizare. Pentru aceştia, autorităţile locale au în plan să le asigure nişte containere într-o zonă accesibilă maşinilor.  

Autorităţile locale spun că, după aplicarea taxei speciale, numărul celor care au încheiat contracte de salubrizare a crescut substanţial. Circa 80 de noi contracte au fost încheiate numai în ultima săptămână.

Vizualizări: 613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: