Copil de nota 10, născut după un accident cu ambulanţa

O ambulanţă care transporta la spital o femeie însărcinată aflată în travaliu a fost implicată, duminică, într-un accident rutier produs la intrarea în Târgu Jiu, unde autosanitara a fost lovită de un autoturism, în urma impactului şoferul vinovat fiind rănit şi transportat la spital.

Ambulanţa plecase de dimineaţă de la Târgu Cărbuneşti şi venea spre Târgu Jiu, unde aducea la maternitate o gravidă ce intrase în travaliu. Şoferul salvării, Dan Greculescu, spune că nu s-a gândit nicio clipă că ar putea fi lovit din lateral de şoferul unei maşini care tocmai se dăduse la o parte din calea sa, Ambulanţa având girofarul şi sirena în funcţiune. „Intram în oraş în momentul în care domnul care mergea în faţa mea pe banda doi s-a mutat pe banda unu, eu fiind convins că se fereşte şi mă lasă să trec. Nu ştiu ce a vrut să facă, probabil să întoarcă, nu-mi dau seama, dar a virat brusc la stânga şi mia tăiat faţa de nu am mai avut cum să-l evit. Norocul a fost că eu nu veneam cu viteză mare pentru că, altfel, nu mai rămâneam doar cu fiarele îndoite, era mai gravă situaţia”, povesteşte conducătorul auto de pe Ambulanţă.

        

Naştere de nota 10

La faţa locului au venit mai multe ambulanţe care au preluat persoanele implicate în accidentul rutier. Şoferul vinovat de nenorocire a fost descarcerat de un echipaj de la pompieri, după care a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar gravida aflată în travaliu a ajuns la Maternitate, unde a adus pe lume un băieţel de 3,4 kg, notat la naştere de către medici cu nota 10.

Şi şoferul de pe ambulanţă a ajuns la spital, dar pentru a i se recolta probe de sânge, el neavând răni. Nici conducătorul auto care a produs accidentul, un pensionar de 70 de ani, nu s-a ales cu răni grave, dar are un dosar penal deschis pe numele său, dosar în care este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, persoana rănită fiind chiar el.

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: