Nou născut devorat de câini în curtea spitalului

Descoperire macabră în curtea Spitalului de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti. Un bebeluş nou născut a fost găsit de două infirmiere în curtea unităţii spitaliceşti, sfâşiat de câini. Angajatele spitalului au observat bebeluşul  în timp ce spălau geamurile unui salon. Cel mai probabil nou născutul a fost aruncat în curtea unităţii spitaliceşti, pentru că lângă el a fost găsită o pungă, dar şi placenta. Anchetatorii exclud varianta ca bebeluşul să se fi născut în spital.

Fătul s-a născut viu, la termen, însă se pare că nu a fost dorit de părinţii care au decis să-l arunce în curtea Spitalului din Târgu-Cărbuneşti. Au crezut probabil că va fi găsit la timp de personalul medico-sanitar şi va ajunge pe mâini bune. Nu a fost însă aşa, pentru că nou născutul a fost devorat de câinii din curtea spitalului. Bebeluşul a fost observat ieri de dimineaţă la geamul unui salon pentru bărbaţi din Secţia de Chirurgie de către două infirmiere care făceau curăţenie. ”Eu ştergeam noptierele de praf, iar colega mea spăla geamurile. Mi-a spus că vede în curtea spitalului un nou născut. Nu mi-a venit să cred şi m-am apropiat de geam. Bebeluşul era cu faţa în jos şi avea picioarele mâncate de câini. Lângă el era şi o pungă. Nu ne-am apropiat şi am anunţat imediat conducerea secţiei şi conducerea spitalului”, a povestit una dintre infirmiere.

Bebeluşul nu a fost născut în spital

Conducerea spitalului exclude varianta ca nou născutul să fi fost adus pe lume în spital, pentru că ultima naştere a fost înregistrată pe data de 15 aprilie, iar în ultima perioadă nu a fost internată nicio femeie însărcinată în lună mare. ”Acest copil nu putea să se nască în spital, pentru că nu au fost internate femei care ar trebui să nască, iar ultima naştere a fost în urmă cu câteva zile. Nici o angajată a spitalului nu era însărcinată. Eu cred că bebeluşul a fost aruncat peste gard. Câinii nu puteau să-l aducă, pentru că era imposibil să nu fie observaţi şi nu aduceau şi placenta”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului din Târgu-Cărbuneşti.

Anchetatorii sunt pe urmele mamei

Anchetatorii au demarat cercetări în acest caz şi încearcă să o identifice pe mama care şi-a abandonat copilul, dar încearcă să stabilească şi ce a determinat-o pe femeie să recurgă la acest gest. ”Este vorba de un bebeluş de o zi, născut viu, la termen, care a fost găsit devorat de câini. Deocamdată nu ştim cine a abandonat copilul şi în ce împrejurări s-a întâmplat acest lucru. Aşteptăm necropsia pentru a vedea dacă nou născutul a decedat înainte sau după ce a fost sfâşiat de câini, dar recoltăm şi probe pentru ADN. Am găsit şi placenta în imediata apropiere a copilului şi ne va fi mai uşor să o găsim pe mamă. Probabil a fost aruncat în curtea spitalului şi o să mergem la toţi medicii de familie din zonă, să vedem situaţia femeilor însărcinate aflate în evidenţă”, a declarat procurorul Emil Moţa.

Pacienţii, în stare de şoc

Vestea i-a şocat pe bolnavii internaţi în spital, cărora nu le vine să creadă că o mamă este capabilă de o asemenea cruzime. ”Nu se poate aşa ceva. Unii se chinuiesc să facă un copil, iar alţii îl aruncă. În mod sigur a vrut să-l abandoneze. Dacă tot nu l-a vrut, de ce nu l-a dat la stat, a preferat să-l dea la câini. Aşa ceva nu am mai auzit. Femeia asta ar trebui omorâtă şi ea. Ce suflet să ai ca să-ţi dai copilul la câini”.

Trupul neînsufleţit al bebeluşului a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. 

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: