A băut pensia, apoi s-a sinucis

Descoperire macabră făcută ieri dimineaţă în zona podului de la Piaţa Centrală, un cadavru plutind pe apa Jiului la primele ore ale dimineţii. Pompierii au scos repede la mal trupul din apă, dar medicii de la SMURD şi Ambulanţă nu au mai reuşit să-l readucă la viaţă, în ciuda eforturilor depuse.  Trupul bărbatului a fost descoperit de către o femeie care mergea la serviciu. Nimeni nu ştia însă la ora 7.00 ce se întâmplase, un muncitor povestind totuşi că alţi colegi de-ai l-ar fi văzut acolo încă de luni noaptea.

„Au trecut azi noapte oamenii cu microbuzul pe aici şi l-au văzut cu picioarele pe betonul de pe malul lacului. Stătea şi se uita în apă, iar acum, de dimineaţă când m-am întors şi eu în oraş cu microbuzul mi-au spus că cel care a murit ar fi cel pe care l-au văzut ei. Probabil că între timp s-a aruncat în apă”, a declarat martorul respectiv.

Zeci de oameni s-au strâns pe pod pentru a vedea ce se întâmplă, unii dintre ei recunoscând că se sperie în astfel de moment, dar, cu toate acestea, stăteau acolo pentru a afla deznodământul. „Cum să nu te sperii când îl vezi mort lângă tine. Te îngrozeşte aşa ceva, dar am rămas să văd cum se termină toată povestea”, a declarat un pensionar venit cu noaptea-n cap la oraş.

Curioşii aveau şi ce să vadă pentru că echipajele de medici şi pompierii încercau să-l resusciteze pe cel înecat. Aproape o oră au încercat aceştia să îl readucă dintre morţi, dar misiunea lor a eşuat. „Persoana era în rigiditate, avea tegumentele reci şi umede, pentru că era scoasă din apă. Era cianotică, cu o cianoză generalizată, semnele vitale fiind absente. Noi ne-am străduit timp de aproape o oră, am făcut resuscitarea, dar am întrerupt manevrele în momentul în care salvatorii au obosit şi totul devenise inutil”, a spus medicul Maria Boncea.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi nu le-a fost deloc greu să-l identifice pe cel decedat întrucât acesta avea o carte de alegător în buzunar. Ilie Cazan avea 57 de ani şi era din Bâlta, comuna Runcu. Luni seara luase pensia şi venise la oraş să se „cinstească”, aşa cum făcea de fiecare dată în astfel de ocazii. În trecut a mai avut vreo două tentative eşuate de suicid, de data aceasta el reuşind să-şi pună capăt zilelor în plin post al Paştelui. Trupul său a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, specialiştii urmând să spună dacă acesta consumase sau nu băuturi alcoolice în ultimele momente ale vieţii.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: