Evaluare Națională: Peste 80% dintre elevii de clasa a VIII-a nu au obținut nota 7 la matematică

Rezultatele recente ale simulării Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a, publicate vineri de către Ministerul Educației, reflectă o situație alarmantă în ceea ce privește performanțele la proba scrisă de matematică. Peste 4 din 5 elevi (82,67%) nu au reușit să obțină nota 7.

De asemenea, cifrele indică o diferență semnificativă între rezultatele elevilor, cu peste 90 de copii reușind să obțină nota 10 la această probă.

Simularea din 2023 arăta că aproximativ 120.000 de elevi nu atingeau nota 7 la matematică (72% dintre ei), iar 1.300 de elevi obțineau nota maximă de 10. 

În ceea ce privește proba de limba română, peste un sfert din elevi nu au reușit să obțină nota 5 conform datelor Ministerului Educației. Cu toate acestea, aproape 74% dintre elevi au obținut un punctaj de 5 sau mai mult.

Este important de menționat faptul că simularea s-a desfășurat pentru prima dată în condiții digitale, similar cu examenul oficial, iar lucrările nu au mai fost corectate de către profesorii din unitatea de învățământ. Procesul de corectare a fost distribuit aleatoriu evaluatorilor din întreaga țară, introducând un element de obiectivitate în evaluare.


 
 
 

Vizualizări: 901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: