Evans îi vede pe braşoveni favoriţi în prima etapă

Echipa locală de baschet este cea care dă startul competiţiilor oficiale în noul sezon, duminică fiind programat meciul din prima etapă a returului sezonului regulat cu CSU Braşov. Baschetbaliştii nu au avut parte de prea multă vacanţă, ei lipsind mai puţin de două săptămâni doar de pe teren. Imediat după sărbători o parte dintre ei au reluat pregătirea, doar americani din lot venind cu câteva zile mai târziu. Între timp lotul s-a mai completat cu doi jucători şi s-a renunţat la alţi patru care nu au dat randament în tur.

Antrenorul Theo Evans spune că antrenamentele din debutul acestui an au fost foarte dure pentru că timpul era scurt până la reluarea campionatului. Vacanţa a fost extrem de scurtă la fel ca şi timpul petrecut cu familia pentru că mai toţi componenţii lotului sunt străini sau români din alte tone ale ţării. La finalul turului Evans a anunţat că renunţă la patru dintre jucătorii care nu au evoluat prea mult în tur sau deloc, iar la debutul pregătirii a mai completat lotul cu doi baschetbalişti. Este vorba de un român, Voinescu, şi un american, Hafford, tehnicianul energiei urmărindu-i pe cei doi la jocul amical de miercuri cu CSU Craiova: „Voinescu nu a semnat încă, dar o va face în zilele următoare şi va fi alături de noi pentru restul sezonului. Am aşteptat meciul amical de la Craiova pentru a vedea cum se va descurca după accidentare. Hafford are şanse mici de a juca cu Braşovul datorită faptului că a făcut unele teste medicale ale căror rezultate vor veni mai târziu şi datorită faptului că nu i-a sosit cartea verde, dar cu siguranţă el va fi în lot la meciul cu Asesoft”. În aceste zile şi-a făcut apariţia şi americanul Trim care întârziase iniţial el reluându-şi pregătirea cu lotul. Evans spune că este pregătit să evolueze şi chiar va fi în lotul pentru meciul de la Braşov.

Antrenorul Energiei Rovinari şi-ar fi dorit ca returul să debuteze ceva mai târziu pentru că are doi jucători noi care încă nu s-au integrat în sistemul de joc. Evans a declarat chiar că nu va miza prea mult pe Adi Voinescu la meciul de la Braşov din acest motiv, Hafford neavând încă actele pentru a putea fi folosit.

În ceea ce priveşte meciul din prima etapă din retur, antrenorul Evans consideră că echipa sa are şanse de a câştiga meciul de la Braşov, dar recunoaşte că este destul de greu: „E greu să jucăm împotriva lor pentru că au nişte pivoţi foarte înalţi şi joacă şi pe teren propriu. Cu toate acestea noi avem şansa noastră de a câştiga chiar şi la Braşov. Categoric nu suntem favoriţi în disputa cu Braşovul. Va fi mult mai greu la ei în sală. În tur am câştigat greu, la un singur punct, pe un final echilibrat. Acum vom juca la ei acasă, vor avea suporterii de partea lor şi ei vor fi favoriţi”. Deşi se teme de echipa din Braşov, Evans nu exclude victoria echipei sale şi crede că astfel Energia ar putea porni cu o mai mare încredere în retur dar se va şi detaşa din nou de echipele mai slab clasate şi ar reveni pe podium.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: