Veste bună pentru gaşca lui „Al Capone” din Runcu

Cei patru tineri care în urmă cu doi ani au dat atacul la pepiniera de brazi a unei firme private din Runcu doar pentru a tăia nişte pomi de Crăciun au scăpat deocamdată de condamnările dispuse împotriva lor de instanţa de judecată de la Târgu Jiu.

„Gaşca lui Al Capone”, denumită aşa pentru că pe parcursul procesului unul dintre inculpaţi a venit cu un tricou în sala de judecată în care îl preamărea pe fostul şef al Mafiei americane, a reuşit să aibă un câştig de cauză parţial la Curtea de Apel Craiova. Instanţa a admis apelurile celor patru inculpaţi şi a dispus anularea pedepsei date în primăvară de Judecătoria Târgu Jiu. Au fost menţinute toate actele procedurale parcurse până pe 1 Martie, ziua în care a fost pronunţată sentinţa, acum magistraţii gorjeni fiind obligaţi de instanţa din Bănie să dea un nou verdict.

Cap de afiş în dosar a fost Ionuţ Gabriel Hocan, găsit vinovat în primăvară pentru comiterea mai multor infracţiuni. Pentru fiecare faptă a primit până la 2 ani închisoare, toate fiind contopite într-una de 3 ani a cărei executare a fost însă înlocuită cu un termen de supraveghere tot de 3 ani. Prin sentinţa anulată la Craiova el trebuia să fie la dispoziţia autorităţilor judiciare şi să presteze şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Runcu. Aceeaşi pedeapsă a fost dispusă şi pentru Matei Gheorghe Hajaş, Constantin Sîrbu şi Ilie Valeriu Popescu.

Toţi inculpaţii au recunoscut acuzaţiile ce le-au fost aduse, iar în motivarea sentinţei judecătorul de caz chiar vorbeşte despre şansa care trebuie să fie acordată unor tineri ca ei, care nu au mai avut probleme penale. (G.I.)

Vizualizări: 1,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: