Blocaj la ICCJ. Dosarele Ponta, Greblă, Ghiță și Dragnea, amânate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni să amâne pentru luna ianuarie 25 de dosare aflate pe rolul completurilor de 5 judecători, printre care şi cele în care sunt judecaţi, între alţii, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Toni Greblă, Sebastian Ghiţă, Cristian Rizea, Viorel Hrebenciuc şi Tudor Chiuariu. "Sigur că este o situație atipică. De câțiva ani de zile cele mai importante completuri de judecată ale Înaltei Curți au fost funcționat, au fost compuse altfel decât a prevazut legea și din acest punct de vedere, cred că niste măsuri minime raparatorii trebuie să existe. Care sunt acelea, nu aș putea să vă spun eu acum", a comentat fostul senator de Gorj, Toni Greblă, acum secretar general al guvernului.

Niciun dosar nu va mai fi judecat în decembrie la Înalta Curte, la completurile de 5 judecători, după ce Liviu Dragnea a contestat tragerea la sorți a acestora.

Judecătorii din completul de 5 penal au declarat că vor acorda un termen administrativ pentru data de 14 ianuarie, având în vedere decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a dispus suspendarea tragerii la sorţi a noilor completuri de 5.

Toni Greblă crede că din ianuarie procesele vor fi judecate normal. "Este un lucru regretabil că s-a ajuns aici, dar de la mijlocul lunii ianuarie se va intra în legalitate și instanta supremă va funcționa conform legii. De altfel, aș vrea să vă spun că nu există un blocaj la Înalta Curte, pentru ca in general Inalta Curte acorda termene lungi, că se mai intâmplă si din motive administrative", a precizat Greblă. (A.A.)

Vizualizări: 994

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: