Evazionistul Iohannis

Sondajele arată o prăbuşire a lui Klaus Iohannis, de la 78% după alegeri la 56% după al treilea concediu luat în primele opt luni de mandat. Pe acest trend descendent, jurnaliştii de investigaţii de la Rise Project, o platformă anticorupţie finanţată din bani europeni, au făcut o dezvăluire devastatoare. Familia Iohannis a închiriat o parte din cele şase case pe care le deţine unor bănci, firme etc. Potrivit contractelor încheiate, obţinute de jurnalişti de la Registrul Comerţului, Iohannis ar fi trebuit să încaseze într-o perioadă dată 150.000 de euro. În respectiva perioadă a declarat doar 35.000 de euro la fisc, bani pentru care a plătit impozit.

Iohannis a refuzat iniţial să comenteze, după care a dat un comunicat sec, cum că a declarat toţi banii şi a plătit taxele necesare. Nu a explicat de ce sumele declarate sunt cu mult mai mici decât apar în contracte. Să fie Iohannis unul dintre cei opt mii de evazionişti aflaţi în vizorul ANAF? Până acum ştiam că sunt cămătari, manelişti, artişti care au prestat la negru. Că profesorul Iohannis nu a declarat banii din meditaţii, mai treacă-meargă. Au fost relaţii între persoane fizice, cine să mai descopere peste ani câţi elevi au cotizat la casele familiei prezidenţiale. Dar, să iei bani de la firme şi să nu-i declari, e semn de inconştienţă. Pentru că firmele respective şi-au declarat de-a lungul anilor cheltuielile şi fapta poate fi probată oricând, chiar şi peste zeci de ani.

Interesant este că temuta Agenţie Naţională de Integritate l-a verificat de trei ori pe Iohannis şi nu a găsit nimic. ANI a devenit mai mult o instituţie care caută mizilicuri, primari aflaţi prin câte un CA fără să fie plătiţi, dar ignoră cu talent investigaţii de presă care au ca obiect averea lui Ponta, Oprea şi mai nou Iohannis.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: