Podaru îşi explică demisia de la Primăria Rovinari

Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari, a declarat ieri că nu doreşte să facă politica niciunui alt primar după decesul lui Dorin Filip, acesta fiind motivul pentru care a demisionat. Podaru a mai spus că nu a fost niciun conflict între el şi vicele Laurenţiu Chivu. ”Nu avem nimic de împărţit”, a spus Constantin Podaru.

Rep.: De ce aţi ales să demisionaţi din funcţia de administrator?

C.P: Vineri am avut o discuţie cu viceprimarul Chivu şi i-am spus că îmi doresc să intru în concediu de odihnă, eu în cei şapte ani la primăria Rovinari nu am avut concediu, iar la venirea mea din concediu îmi voi depune demisia pentru că eu cred că deja pentru mine primăria Rovinari e istorie, eu am făcut administraţie publică la Rovinari, am făcut o singură politică, aceea a primarului Dorin Filip. Urmează în viaţa oraşului să fie luate multe decizii politice, nu vreau să influenţez în niciun mod Consiliul Local de a-şi decide viitorul. Eu am făcut administraţie doar cu Dorin Filip şi voi rămâne fidel acestui principiu indiferent cine vine.

Rep.: Liberalii au anunţat deja că vor să-l schimbe pe Chivu.

C.P: Eu vă spun doar că, aşa cum este normal, în orice ţară care se respectă, aleşii locali trebuie să decidă cu privire la conducerea primăriei. Indiferent cine vine, el poartă girul şi votul consilierilor locali care sunt în măsură să stabilească. Contează foarte mult ca cel care vine să ştie clar că nu are în spate votul cetăţenilor direct şi că este un intermediar până când vor fi alegeri.

Rep.: Nu v-aţi gândit să candidaţi în 2016 la primăria Rovinari?

C.P:  Niciodată nu voi candida, eu cred că pentru a fi primar într-un oraș ca Rovinari, un oraş atipic, îţi trebuie anumite calităţi. Principala calitate ca să poţi să fii primar în Rovinari este să fii un om bun care să înţeleagă cetăţenii, să-i asculte, cred că îţi trebuie calităţi care mie îmi lipsesc în momentul acesta, nu vorbesc neapărat de bunătate, dar sunt calităţi politice pe care nu le am. Sunt un tehnocrat, vreau să rămân un tehnocrat. Toată stima pentru oamenii politici, dar dacă mă întrebi pe mine, eu cred că nu pot să fac parte dintr-o clasă politică.

Rep.: Ce planuri de viitor aveţi?

C.P: Voi rămâne în Gorj, voi rămâne în concediu o perioadă şi am mai multe alternative, niciuna politică. Sistemul privat e atât de larg şi vast, vin din sistemul privat, dar dacă va fi vreodată o ofertă în administraţie, să zicem că nu aş zice nu. Nu există deloc un conflict între mine şi Chivu pentru că nu avem ce împărţi, omul trebuie să înţeleagă că adversarii lui sunt politici. În momentul acesta sunt lupte politice fireşti şi eu sunt tot spectator. Chivu s-a grăbit un pic, dar omul e la început, e greu să fii primar, să ai responsabilităţi pe umeri, sper să le poată duce.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: