Chivu: Aştept demisia domnului Podaru pe biroul meu

Se încing spiritele la Rovinari. Proaspăt instalat în funcţia de primar, vicele Laurenţiu Chivu a declarat vineri că a făcut deja primele schimbări la primărie. Chivu i-a eliberat din funcţii pe cei doi consilieri personali ai fostului primar Dorin Filip şi aşteaptă demisia lui Constantin Podaru din funcţia de administrator public al oraşului Rovinari. „Nu am nevoie de ordonator principal de credite”, a fost explicaţia lui Laurenţiu Chivu.

Rep.: Aţi primit ordinul de numire, ce planuri aveţi pentru angajaţi, dar şi pentru cetăţenii din Rovinari?

L.C: Am primit ordinul, am avut o şedinţă vineri de dimineaţă, am convocat toţi salariaţii primăriei, le-am transmis punctul meu de vedere, că am primit acest ordin, începând din momentul de faţă eu sunt primarul oraşului Rovinari, nu îmi trebuie ordonator principal de credite sau să semneze, să răspundă cineva în locul meu. Domnul Podaru nu mai este ordonator principal de credite, nu mai sunt nici cei doi consilieri ai domnului primar pentru că nu am nevoie de consiliere, eu singur voi răspunde pentru faptele mele, eu împreună cu angajaţii primăriei care vor semna documentele. După două mandate de viceprimar cred că sunt pregătit să fac faţă oricărei provocări. Am înţeles că domnul Podaru doreşte să-şi ia câteva zile de concediu după care, citez din ce mi-a zis dumnealui, doreşte să-şi bage demisia. Aştept demisia dacă dumnealui consideră că nu putem continua, aştept demisia dumnealui pe biroul meu.

Rep.: Au existat conflicte între dumneavoastră şi domnul Podaru sau familia fostului primar?

L.C: Nu am un conflict, numai că eu am responsabilitate, eu îmi asum, nu deleg sarcinile mele şi nu fug de răspundere. Nu am nevoie de consilieri, nu am nevoie de administrator public, atât. Vreau să fiu singurul care răspunde în faţa cetăţeanului, singurul care vine în 2016 să ceară votul oamenilor. Dacă eu nu sunt în stare să fac nimic pentru acei oameni înseamnă că nu are rost să mă duc să le cer votul. Nu există niciun fel de conflict între mine şi copilul domnului primar sau între mine şi domnul Podaru.

Rep.: Liberalii pregătesc schimbarea dumneavoastră din funcţie. Credeţi că vor reuşi?

L.C: Este dreptul lor şi este legal până la urmă. Eu sunt astăzi primar numit prin ordin, dacă de mâine încolo se doreşte o altă schimbare am serviciul meu la Complexul Energetic Oltenia, nu m-am născut primar, ci soarta şi Dumnezeu au vrut aşa. Nu renunţ aşa uşor, dar dacă domnii doresc, nu am cum să mă opun în calea fericirii lor, eu îmi doresc o colaborare cu toţi consilierii locali indiferent de culoarea politică pentru a continua toate lucrările din oraşul Rovinari, aşa cum şi-a dorit domnul primar. Oamenii aşteaptă să facem tot ce este mai bine pentru oraş, dacă nu ne sabotăm unii pe alţii, cetăţenii nu au decât de câştigat. 

Rep.: Aţi luat în primire biroul fostului primar?

L.C: În biroul domnului primar, indiferent că s-au luat sau nu s-au luat lucrurile dumnealui, nu mă voi muta din respect faţă de dânsul. În primă fază, până când familia va ridica toate bunurile domnului primar şi apoi cel puţin până în 2016, nu mă voi muta în biroul dumnealui.

Rep.: Veţi candida în 2016 pentru funcţia de primar?

L.C: Vorbim de un oraş tânăr cu foarte multe nevoi, Consiliul Local trebuie să dea dovadă de stabilitate, să ducem mai departe proiectele domnului primar şi, în 2016, cel mai bun să câştige. Cu siguranţă voi candida în 2016, este o datorie a mea.

Rep.: Ce investiţii pregătiţi pentru rovinăreni?

L.C: De joi am semnat autorizaţiile pentru cinci blocuri de anvelopare în oraşul Rovinari astfel încât, până la data de 31 decembrie 2015, toate aceste blocuri să fie gata pentru a nu pierde banii de la Ministerul Dezvoltării. Lucrările vor continua în oraşul Rovinari.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: