Evaziunea fiscală în regiune, combătută de 80 de inspectori antifraudă

Direcţia Regională Antifraudă Fiscală de la Târgu Jiu începe să prindă contur. 80 de inspectori antifraudă se vor regăsi în noua unitate, urmând ca la mijlocul lunii viitoare să fie organizat un concurs pentru ocuparea posturilor. Comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj, Gigel Capotă, a precizat care sunt ultimele noutăţi în privinţa constituirii noii direcţii, menită să combată evaziunea fiscală la nivelul regiunii.

Reporter: Care sunt ultimele demersuri pentru înfiinţarea Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală din Târgu Jiu?

Gigel Capotă: A fost publicat anunţul de concurs pentru această Direcţie Antifraudă în care sunt specificate condiţiile de participare, data când va avea loc proba scrisă şi în ce constă acest concurs. Conform publicaţiei respective, sunt 1181 de posturi la Direcţia Generală Antifraudă din care 280 la Direcţia de Combatere a Fraudelor. La Direcţia Regională din care aparţinem, vor fi 74 de inspectori antifraudă pe partea de control şi 6 pe partea de sinteză.

Rep.: Când va avea loc concursul şi în ce constă?

G.C.: Concursul constă în trei etape. Primul este selecţia dosarelor de înscriere, apoi proba scrisă şi interviul. Proba scrisă constă în rezolvarea unor teste grilă, se va desfăşura în data de 19 octombrie 2013. Dosarele se depun la Bucureşti, la sediul Direcţiei Generale a Vămilor până în data de 2 octombrie. În concret, este vorba de funcţiile publice de execuţie de inspector antifraudă grad superior-35 de posturi, grad principal-22 de posturi, asistent-18 posturi, debutant-5 posturi. Unitatea va avea 10 servicii de control antifraudă şi un serviciu de sinteză şi raportare.

Rep.: Cei interesaţi să participe la concurs, unde pot afla mai multe detalii?

G.C.: Pe saitul ANAF, la anunţuri-resurse umane, este publicată şi bibliografia pentru concursul organizat, care este foarte amplă. Acolo vor putea să vizualizeze şi toate condiţiile. Se specifică în anunţul respectiv, pentru funcţia de inspector antifraudă grad superior trebuie să aibă o vechime de minim 9 ani, în domeniul economic sau juridic. Pentru principal-5 ani, pentru asistent-1 an, iar pentru debutant nu este necesară experienţa.

Rep.: S-a stabilit un sediu pentru noua Direcţie Regională Antifraudă Fiscală de la Târgu Jiu?

G.C.: Sunt luate în calcul mai multe variante. Domnul inspector general adjunct Adrian Voicu a fost împreună cu autorităţile locale, au vizualizat mai multe spaţii care s-ar preta pentru respectiva direcţie. Dânsul le-a văzut, urmează să se stabilească la nivel central care va fi sediul. O variantă este sediul de la Vamă pe strada Narciselor, mai este la Liceul Nr. 5 o clădire care se pretează pentru aşa ceva şi o altă varianţă ar fi în spate la Dacia, unde erau cândva băile comunale, dar pot fi şi alte variante. La sediul actual al Gărzii Financiare nu se poate pentru că este vorba de mult personal. Noua instituţie va avea maşini operative în dotare şi se impun multe locuri de parcare. Mai este nevoie şi de spaţii unde să fie depozitate mărfurile confiscate.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: