Vrea să blocheze licitaţia de sute de mii de euro a Minprest

Minprest Rovinari încearcă să vândă în luna august, la licitaţie, un teren din Târgu Jiu pe care speră să obţină sute de mii de euro. Un târgujian susţine că terenul a aparţinut familiei sale şi că este în litigiu, astfel că doreşte blocarea licitaţiei. Terenul scos la vânzare de societatea din Rovinari face parte dintr-un lot de peste 13 hectare de teren pentru care Ioan Vădvan spune că se luptă cu primăria de ani buni pentru a fi pus în posesie. De cealaltă parte, conducerea Minprest spune că terenul nu mai este în litigiu, fiind câştigat în instanţă, drept urmare anunţă că suprafaţa respectivă va fi vândută în luna august.

Ion Vădvan în vârstă de 56 de ani din Târgu Jiu spune că terenul pe care intenţionează acum conducerea Minprest Serv Rovinari să îl vândă a aparţinut bunicului său. Acesta s-a luptat ani buni cu administraţia locală pentru a fi împroprietărit pe cele 13.5 hectare de teren din care face parte şi această suprafaţă. De-a lungul vremii, a câştigat, dar a şi pierdut în instanţă. „În 1990 am depus dosarul pentru expropriere la primărie pentru care nu s-a luat nicio măsură. În 2004-2005 în urma audienţelor pe care le-am avut la primarul Florin Cârciumaru, m-a sfătuit să merg în instanţă, pentru că aşa se câştigă mai uşor dreptul de proprietate. În timp ce dosarul nostru era la primărie pentru expropriere, comisia locală a înaintat şi a făcut demersuri pentru înstrăinarea majorităţii terenurilor noastre către anumiţi beneficiari sau întreprinderi cum ar fi SNLO. În instanţă am câştigat în prima fază pentru expropriere la Fondul Proprietatea, s-a făcut recurs şi am pierdut la tribunal. S-a considerat că nu avem dreptul şi nu suntem proprietari deşi la dosar există toate documentele începând cu 1878, de la venirea străbunicului meu în Târgu Jiu şi cumpărarea fiecărei părţi de pământ. Până la ora actuală nu am primit niciun teren în schimb”, a declarat  Ion Vădvan.

Bărbatul spune că a contractat un avocat din Capitală şi va reîncerca să-şi recupereze terenul. Mai mult decât atât, spune că va încerca să stopeze licitaţia Minprest privind vânzarea terenului în suprafaţă de circa 4000 de mp din zona 9 Mai. Terenul a fost al CNLO şi a fost acordat societăţii Minprest la înfiinţare, reprezentând o parte din aportul de capital adus de companie în calitate de acţionar majoritar. Conducerea societăţii spune că terenul a fost în litigii însă situaţia privind dreptul de proprietate a fost clarificată în instanţă. „Din ce ştiu au fost persoane care au revendicat proprietatea terenului, cred că şi primăria a fost implicată în procesul respectiv. Au fost procese succesive şi după 7 ani hotărârea a fost definitivă, în sensul că Minprest este proprietar de drept. Nu mai există litigii pe terenul respectiv. Nu are cum să împiedice licitaţia, documentele sunt clare”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul general al societăţii Minprest.

LICITAŢIE

Terenul din zona 9 Mai va fi vândut în urma unei licitaţii care va avea loc în data de 22 august, la sediul Minprest. În baza unei evaluări a fost stabilit un preţ care să pornească de la 73 euro/mp. Dacă tranzacţia va reuşi, peste 300 de mii de euro vor intra în contul Minprest. Până acum s-au arătat interesate de cumpărarea terenurilor Penny şi Carrefour.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: