Sute de angajaţi ai CE Oltenia, la specializare pe bani europeni

Circa 400 de salariaţi ai CE Oltenia vor fi trimişi din toamnă la cursuri de specializare pe bani europeni. Este vorba de salariaţi ai complexului, în special de pe partea de energie, care au fost selectaţi de o asociaţie din Argeş, câştigătoare a unui proiect pe fonduri europene, pentru a urma cursuri de electrician, sudor sau operator cazane, turbine de abur, instalaţii auxiliare şi de termoficare. Alături de aceştia, alţi circa 20 de angajaţi ai operatorului regional de apă şi canal Aparegio vor urma cursuri de instalator.

Persoanele care vor urma aceste cursuri de calificare au fost deja selectate şi fac parte din mai toate structurile CE Oltenia. Cursurile vor începe din toamnă. „Vor participa la acest proiect 400 de salariaţi din cadrul CEO dintre care marea parte din energie, Craiova II, Işalniţa , Electrocentrale Turceni şi Rovinari şi  o parte din Sucursala Divizia Minieră pe anumite meserii. E un lucru foarte bun demararea acestui proiect pentru noi deoarece avem posibilitatea să calificăm personalul gratuit”, a declarat inspectorul de Resurse Umane din cadrul CEO, Nadia Urdăreanu.

O asociaţie nonguvernamentală din Piteşti-Argeş este cea care a câştigat proiectul cu finanţare europeană. Este vorba de Asociaţia ”Solidaritatea Umană”. Participarea în cadrul proiectului asigură obţinerea unei certificări a competenţelor în ocupaţia respectivă. Aparte de CE Oltenia şi Aparegio, vor mai face aceste cursuri şi alte câteva sute de persoane din Argeş, Prahova, Bihor, Vâlcea, Timiş şi Bucureşti-Ilfov.  “Avem posibilitatea gratis prin acest proiect să formăm profesional şi să calificăm în acelaşi timp 840 de persoane pe 5 meserii: instalator apă canal, operator tratarea apei tehnologice, sudor, operator turbine şi cazane cu abur şi electrician de forţă. Proiectul se adresează angajaţilor din unităţile de utilitate publică, mă refer la Gorj la Complexului Energetic Oltenia şi Aparegio de la care vor participa 420 de persoane a declarat managerul proiectului Emil Dina.

Proiect

Conferinţa de lansare a proiectului “Sigmob-Siguranţa locului de muncă şi mobilitatea pe piaţa muncii prin calificare profesională” a avut loc vineri, la un hotel din Târgu Jiu. La eveniment au luat parte reprezentanţi ai structurilor CE Oltenia, dar şi reprezentanţi ai partenerilor, Asociaţia “Solidaritatea Europeană” din Argeş, Fundaţia pentru Învăţământ din Bucureşti, dar şi ai Asociaţiei “Perspectiva Europeană”, tot din Capitală. 

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: