Salariile angajaţilor primăriei Motru, majorate cu 5%

Cei 130 de angajați ai primăriei Motru vor beneficia de o majorare cu 5% a salariului începând cu luna septembrie. Primarul municipiului, Dorin Hanu, spune că nu a putut crește lefurile subordonaților cu procentul maxim prevăzut de lege, de 12%, pentru că nu dispune de resursele necesare la fondul de salarii. Bugetul primăriei s-a micșorat substanțial, spune primarul, influențat fiind mai ales de disponibilizările care s-au făcut la nivelul CE Oltenia la mijlocul acestui an.

Majorarea salariilor va fi adoptată în ședința ordinară de Consiliu Local ce va avea loc joi, 24 septembrie. În cadrul primările prestează activitate 93 de funcționari publici și alte 37 de persoane care au calitatea de personal contractual. Angajații primăriei vor simți această majorare când vor ridica salariile în luna octombrie. "Probabil sunt singura primărie care nu pot să fac creșterea salarială de 12%. Joi, în Consiliul Local, voi introduce un proiect de hotărâre prin care voi propune consilierilor maxim 5% creșterea salariilor fiindcă nu am posibilități financiare. Absolut toate primăriile au mărit cu 12%, noi, la Motru, nu putem. Am avut o ședință cu tot personalul din cadrul primăriei, cu liderii de sindicat, le-am explicat, astea sunt posibilitățile actuale ale primăriei municipiului Motru. Nu dispunem de bani la fondul de salarii și nici din altă parte să luăm. Oamenii înțeleg situația prin care trece Motru, au fost peste 400 de disponibilizări în acest an. Veniturile ne-au scăzut dramatic comparativ cu ce speram eu la începutul anului", a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Angajații primăriei Târgu Jiu, Rovinari, Peștișani, dar și din alte unități administrativ teritoriale au beneficiat de o creștere a salariilor cu procentul maxim, dar și cei cei ai Consiliului Județean Gorj și ai direcțiilor subordonate.

hanu_sept_15

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: