Expiră contractul managerului UM Sadu

Situația de la Uzina Mecanică Sadu este încă incertă în sensul că problema datoriilor nu s-a rezolvat încă, majoritatea materiei prime se importă, comenzile sunt din ce în ce mai slabe, iar mandatul directorului va expira luna viitoare. Directorul Dorin Motorga are speranțe că totul va fi bine.

Cea mai mare problemă a Uzinei de la Sadu sunt datoriile acumulate la stat și care ar putea fi șterse de ANAF. Datoriile sunt: impozite, taxe, contribuții sociale precum și alte sume datoratului bugetului general consolidat dar și cele accesorii.

”Încă nu s-a reușit ștergerea datoriilor acumulate în ultimii 15-20 de ani, dar eu sper și am încredere că această problemă se va rezolva și lucrurile vor merge bine în continuare. Salariile sunt la zi, avem și luna ianuarie asigurată și pentru salarii și pentru contribuții și suntem în așteptare de noi comenzi”, a declarat directorul Dorin Motorga.

Sunt probleme și cu materia primă folosită pentru fabrica muniției. ”Să zicem că stăm bine cu personalul dar și cu baza materială. Noi importăm majoritatea materiei prime pentru că în România nu găsim. Mai luam pulbere de la Combinatul de la Galați, dar acum este în închis, iar stocul pe care noi îl avem să zicem că ne ajunge pentru 2-3 luni”, a mai spus Dorin Motorga.

De precizat este faptul că și mandatul directorului de la UM Sadu va expira luna viitoare. ”În februarie îmi va expira mandatul și să vedem dacă mi se va mai prelungi. Eu am lucrat numai în uzină din 1990 și chiar vreau ca totul să fie bine, mai ales că știu tot ce este aici.  Eu sper ca toate să se rezolve și lucrurile să continue bine”, a mai spus Dorin Mororga.  

Vizualizări: 648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: