Explozie puternică la Kabul

O explozie puternică a avut loc, duminică, în apropierea aeroportului din Kabul, informează bbc.com.

Potrivit unui oficial al Ministerului Sănătăţii, explozia ar fi fost cauzată de o rachetă care a lovit o casă din apropierea aeroportului. Un copil a murit.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a anunţat presa, într-un mesaj, că un atac al armatei americane a vizat, duminică, un atacator sinucigaş care voia să provoace o explozie la aeroportul din Kabul. Persoana respectivă conducea o maşină plină cu explozibili.

Vehiculul a fost atacat cu o dronă, a precizat Comandamentul Central al armatei americane (CENTCOM), menţionând că “iminenta ameninţare ISIS-K asupra aeroportului Hamad Karzai a fost eliminată”. “Suntem încrezători că am lovit ţinta cu succes. Explozii semnificative care au avut loc apoi de la maşină au indicat prezenţa unei cantităţi substanţiale de material explozibil. Analizăm posibilitatea existenţei unor victime în rândul vicililor, deşi în acest moment nu avem indicii. Rămânem vigilenţi cu privire la potenţialele viitoare ameninţări”, a declarat căpitanul Bill Urban, purtător de cuvânt al CENTCOM, potrivit CNN.

Încă nu se ştie dacă incidentele sunt separate sau este vorba despre acelaşi caz.

Sâmbătă, preşedintele american Joe Biden avertiza că un atac este "foarte probabil" împotriva aeroportului din Kabul, în următoarele "24-36 de ore".

Vizualizări: 705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: