Expoziție de fotografie, la Târgu Jiu: "Îmi place să surprind acel ceva"

Fotograful gorjean Claudiu Dumitrescu expune, pentru prima dată, la Târgu Jiu. E pasionat de mic de fotografie și mărturisește că îi place să surprindă "acel ceva" în fiecare fotografie pentru ca, mai apoi, imaginea să spună o poveste. 

Și toate fotografiile sale își spun singure povestea. Fie că vorbim de portrete, de imagini din mediul rural, peisaje sau emoții, toate pot fi "citite" în fotografiile lui Claudiu. 

Are 48 de ani și spune că pasiunea pentru fotografie i-o datorează tatălui său. A început să facă fotografii de la 14 ani, iar primii bani îi câștiga la 18 ani, chiar la firma părinților săi. Lucrurile s-au legat în viața sa urmând pasiunea tatălui și a bunicului său. 

“Tatăl meu m-a învățat ce înseamnă frumosul, unde trebuie să caut și ce anume trebuie să transpun într-o imagine de calitate. Îmi place să dețin controlul. Să fiu atent la detalii. Să surprind acel ”ceva” care face diferența, ca în final acea fotografie să își spună o poveste. Totul pornește din suflet, trece prin minte și ochi și se transpune în fotografie. Consider că, dincolo de experiența profesională contează și legătura umană. Profesionalismul este dublat de o implicare personală imposibil de descris în cuvinte", mărturisește Claudiu. 

Expoziția "Urmele timpului" poate fi admirată, joi, 8 februarie, de la ora 16.30, la Sala „Florin Isuf” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Galerie foto





Vizualizări: 2,582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: