Fabrica de ciocolată din Crasna a devenit obiectiv turistic

Mii de copii din toată țara au vizitat, în acest an, fabrica de ciocolată din comuna Crasna, din Gorj. Cei mici au venit însoțiți de profesori și au vrut să afle cum se face vestita ciocolată belgiană. 

Acum, înainte de sărbători, au fost și mai mulți copii care au venit în Gorj să vadă cum se pregătesc ajutoarele lui Moș Crăciun pentru sărbătorile de iarnă. Cei mici au fost încântați de ce au găsit în micuța fabrică ridicată în Crasna de doi soți belgieni. Un grup de elevi din Drobeta Turnu Severin au trecut pragul fabricii de ciocolată. “E raiul de pământ. Mi-a plăcut foarte mult. Chiar eram curioasă cum se face ciocolata aici”, a spus o elevă. „Am gustat din toate felurile de ciocolată. Curge la robinet.  E fantastic nu doar pentru copii”, a spus un alt copil.

De sărbători, programul e și mai aglomerat pentru ciocolatieri. „E foarte aglomerat. Avem foarte multe comenzi, dar ne bucurăm și de oaspeți. Avem copii din toată țara. În aprilie, de exemplu, au avut cam două mii de copii care ne-au vizitat și suntem foarte bucuroși. Le arătăm cum se fac figurinele din ciocolată, pralinele. De asemenea, le arătăm pe hartă unde crește pomul de cacao, le spunem cum facem ciocolata și sunt fascinați. Acum, înainte de Crăciun, e mult de muncă. Avem foarte multe comenzi de onorat. Facem foarte multe figurine, reni, moși din ciocolată, brazi, globuri și foarte multe praline pentru că se cer”, a spus Marie Carels, proprietara fabricii. 

Galerie foto




Vizualizări: 4,591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: