Povestea gorjeanului care a renunțat la legume să cultive flori. Trimite în toată țara!

Un gorjean din comuna Stănești livrează peste o sută de mii de flori în toată țara. Vasile Hortopan a făcut mai întâi proiecte europene, apoi a plantat legume în solar și, de opt ani, a trecut la flori. Și nu regretă. 

În fiecare an, trimite în toată țara peste 100 de mii de flori. „Livrăm într-o reţea de magazine, în toată ţara, undeva la 20 de mii de flori în sezonul acesta de primăvară şi undeva peste 100 de mii în întreg anul”, a declarat producătorul la Antena 1.

În serele sale din satul Curpen e activitate intensă. Sunt pregătite primele flori ce vor fi vândute în februarie și în martie.

Prețurile vor fi mai mari în acest an din cauza nopților geroase în care instalațiile de căldură au funcționat la foc continuu. „Cheltuielile sunt foarte mari şi suntem nevoiţi să încălzim. De opt ani plantăm flori și e o activitate mai plăcută. Avem o maşină de plantat automată care ne ajută foarte mult mai ales în această perioadă. Ea pune pământul în ghivece şi face şi această gaură urmând ca noi doar să punem butaşii”, a mai declarat Vasile Hortopan.

Sursă foto: captură Antena 1

Galerie foto



Vizualizări: 4,982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: