Un drum judeţean a luat-o la vale. Pericol pentru şoferi!

O porţiune din drumul judeţean 673A care străbate comuna Mătăsari a luat-o la vale pe o porţiune de circa 10 metri. Surparea s-a produs acum câteva săptămâni în apropierea locului cunoscut ca „Mâna Minerului”, datorită monumentului ridicat pe un deal, în formă de mână. De atunci circulaţia se desfăşoară pe un singur sens pe zona respectivă. Autorităţile judeţene spun că drumul este inclus într-un proiect de reabilitare şi că aşteaptă ca proiectantul să vină cu soluţii pentru consolidare.

Porţiunea de drum judeţean s-a surpat cel mai probabil din cauza infiltraţiilor de apă. Astfel de evenimente au mai avut loc şi în trecut, însă de această dată craterul este destul de mare, astfel că pe o porţiune de câţiva metri se poate circula numai pe un singur sens. Alunecarea s-a produs în 13-14 noiembrie, aproape de intrarea în satul Brădet apartenent comunei Mătăsari. şi a fost semnalizată cu două balize pentru delimitarea zonei în lucru. Numai că în zonă nu se efectuează lucrări de reparaţii. 

Autorităţile judeţene spun că au luat cunoştinţă despre problema survenită pe drumul judeţean 673A şi că aşteaptă ca proiectantul să prezinte soluţia optimă pentru reconstrucţia porţiunii de şosea afectată de alunecări. Până când autorităţile vor face ceva este posibil să ningă şi atunci drumul va deveni un adevărat pericol pentru participanţii la drum. Dacă va deveni impracticabil, cetăţenii din Mătăsari şi Dragoteşti vor rămâne practic blocaţi. „Au fost convocaţi la discuţii atât constructorul, cât şi proiectantul lucrării. Drumul este în lucru, în reabilitare. Au avut loc discuţii precum şi deplasări la faţa locului a echipei formate din reprezentanţi ai firmei constructoare, ai proiectantului şi de la Consiliul Judeţean Gorj pentru a se vedea ce soluţii se găsesc pentru remedierea situaţiei. Zona este semnalizată, săptămâna viitoare vor avea loc din nou întrevederi cu proiectantul pentru a vedea ce soluţii propune”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Constructorul în acest caz este societatea SC Secol România SRL, iar proiectantul SC Road Construct SRL.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: