Extinderea Parcului Industrial, amânată cu încă trei luni

Legiferarea extinderii Parcului Industrial Bumbeşti Jiu nu va fi posibilă până la sfârşitul anului în ciuda promisiunilor făcute de premierul Victor Ponta. După mai bine de doi ani de demersuri, guvernanţii au realizat că mai sunt probleme ce nu pot fi rezolvate de către ministere într-un timp foarte scurt. Directorul Cristian Toader Pasti a primit asigurări că situaţia se va debloca în trei luni.

Proiectul privind extinderea Parcului Bumbeşti Jiu, cu cele 12 hectare de la UM Sadu, nu a fost supus aprobării Guvernului până în momentul de faţă. La sfârşitul lunii octombrie, acesta a fost trecut pe ordinea de zi la diverse, însă doar pentru a fi luat la cunoştinţă, dezbaterea lui fiind amânată din cauza faptului că bunurile şi terenurile Uzinei Mecanice Sadu se află sub sechestru ca urmare a datoriilor mari înregistrate de instituţie.

Directorul Parcului Industrial, Cristian Toader Pasti este convins că cea mai mare problemă este la Ministerul de Finanţe şi că nu poate fi rezolvată în mai puţin de trei luni. „S-a reluat procedura de avizare de la toate ministerele. La sfârşitul lunii octombrie, proiectul a fost trecut pe ordinea de zi ca şi informare. Trecuse pe la fiecare minister şi se făcuseră notiţe pe marginea lui. Acum două săptămâni, mi s-a spus că mai durează trei luni până să poată fi aprobată Hotărârea de Guvern. Sunt convins că cea mai mare problemă este la Ministerul Finanţelor întrucât bunurile de la UM Sadu se află sub sechestru. Atunci când un bun este înstrăinat trebuie să fie liber de sarcini”, a declarat Cristian Toader Pasti.

Acesta a mai precizat că va insista pe lângă premierul Victor Ponta pentru urgentarea hotărârii. „Dacă premierul va veni la Târgu Jiu pe data de 1 decembrie voi insista din nou pentru a urgenta lucrurile. Nu îi cer nimic pentru mine personal, ci pentru binele judeţului. Mie îmi este indiferent dacă se va face un al doilea parc industrial sau ni se va da nouă în administrare acea suprafaţă. Important este să se poată pune terenul la dispoziţia investitorilor. Oamenii vin, pleacă şi se amplasează acolo unde pot să creeze locuri de muncă. Noi nu mai avem spaţiu, deşi la UM Sadu sunt 12 hectare ce ar putea fi folosite”, a menţionat Toader Pasti.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: