Extinderea spitalului a lăsat salariaţii DSP fără birouri

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj duce lipsă de spațiu după ce Spitalul Județean de Urgență i-a preluat birourile din sediul administrativ pentru a înființa acolo saloane pentru spitalizarea de o zi. Conducerea spitalului județean spune că le-au fost alocate alte trei birouri de la parterul instituției, însă nici așa nu există spațiu suficient pentru cei aproape 70 de salariați ai DSP. Marius Boeriu, directorul DSP, spune că este obligativitatea spitalului să le pună la dispoziție spații pentru că spitalul este principalul beneficiar.

Direcția de Sănătate Publică Gorj avea mai multe birouri în sediul administrativ al Spitalului Județean, printre care și biroul directorului. Spitalul și-a mutat activitatea administrativă la etajul II al Policlinicii, iar DSP-ului i-au fost alocate alte trei birouri din spital. Marius Boeriu, directorul DSP Gorj, a spus că spitalul ar trebui să vină până săptămâna viitoare cu o soluție pentru eficientizarea activității și găsirea altor spații. ”În momentul în care te muți este greu, orice realocare presupune anumite eforturi, DSP Gorj își desfășura activitatea în acele spații din 1970 și să schimbi anumite birouri este greu. Este un efort fizic, în primul rând, un efort să menții activitatea fără să o perturbi. Este o instituție importantă care gestionează sume de miliarde de lei pentru tot județul, nu numai pentru Spitalul Județean. În mod normal, săptămâna viitoare o să avem o discuție cu spitalul județean în cadrul Consiliului de Administrație în care dumnealor ne propun, pentru eficientizarea activității, niște spații în care să-și desfășoare activitatea anumite servicii din DSP”, a spus Mariua Boeriu, directorul DSP Gorj.
Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu spune că DSP Gorj ar mai avea nevoie de un singur spațiu și vor căuta soluții să-l găsească împreună. ”A trebuit să le relocăm pentru că acolo avem, conform procedurilor pentru acreditare, obligativitatea de a construi, de a renova spațiile pentru a le da utilitate de spitalizare de zi. Este vorba de trei spații. Ar mai fi nevoie de un spațiu pe care suntem acum în căutare, și noi, și dumnelor, să identificăm locația unde am putea să le oferim pentru că au un personal destul de voluminos căruia trebuie să-i găsim un birou adecvat”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. DSP Gorj își desfășoară la acest moment activitatea în trei spații din zona Progresului.

Vizualizări: 290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: