Fabrica de confecţii de la Turburea îşi începe activitatea

Autorităţile locale de la Turburea au bătut palma cu investitorul italian privind deschiderea unei fabrici de confecţii. Pentru a-l reţine pe afacerist în comună, primarul Ion Bârcă i-a pus la dispoziţie o parte din cantina primăriei, unde italianul a adus deja maşinile de cusut şi echipamentele. Ba mai mult, a adoptat o hotărâre de Consiliu Local prin care oferă investitorilor cazare gratuită, într-un apartament care a aparţinut OMV Petrom. Fabrica de confecţii îşi va începe activitatea de luni. În prima fază au fost selectate circa 40 de femei, care au fost deja instruite săptămâna trecută. Primarul Ion Bârcă speră ca fabrica de confecţii din Turburea să asigure locuri de muncă pentru 100 de localnici.

Primarul Ion Bârcă a început demersurile pentru deschiderea fabricii de confecţii încă de la primele discuţii cu investitorul italian. Bârcă a venit în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre prin care i-a oferit cazare gratuită. „Printr-o hotărâre de Consiliul Local am stabilit să le punem la dispoziţie un apartament gratuit, pe care l-am primit de la OMV Petrom, pentru perioada în care îşi desfăşoară activitatea în Turburea. L-am zugrăvit, l-am aranjat, dar încă n-am rezolvat problema cu gazele naturale. Trebuie să ne monteze contuarul cei de la Distrigaz”, a declarat Ion Bârcă.

Văzând că italianul voia să deschidă repede fabrica de confecţii, autorităţile locale i-au pus la dispoziţie cantina primăriei. Investitorul a adus deja maşinile de cusut şi tricotat, iar fabrica îşi va începe activitatea de luni. „Fabrica de confecţii va funcţiona în incinta cantinei, am vorbit cu consilierii locali să împărţim cantina, iar o parte să le-o dăm investitorilor pentru a-şi putea demara repede activitatea. Nu am tărăgănat pentru că intenţia italianului este ca activitatea să se desfăşoare în două schimburi, iar asta ar presupune circa 100 de angajaţi din Turburea. Nu vrem să pierdem această ocazie pentru că oamenii din Turburea au nevoie de locuri de muncă”, a declarat primarul Bârcă.

În prima fază, în cadrul fabricii de confecţii vor lucra 40 de femei din Turburea. „Sunt vreo 40 de persoane din Turburea care au fost selectate pentru a fi angajate. Investitorul a adus maşinile de cusut şi de tricotaje, iar persoanele selectate au lucrat câte 2-3 ore, săptămâna trecută, pentru a învăţa să folosească acele maşini. Din câte ştiu vor avea un salariu minim în primele două luni, iar apoi salariile vor creşte. Am înţeles că acest investitor mai are o fabrică de confecţii la Băileşti, în judeţul Dolj, iar salariile ajung şi la 2500 de lei”, a declarat Ion Bârcă. 

EXTINDERE

Primarul Ion Bârcă spune ca italianul vrea să aducă la Turburea încă un alt investitor care să confecţioneze cămăşi. În aceste condiţii autorităţile locale sunt dispuse să renunţe definitiv la cantina primăriei. „Vor lucra numai pentru export, are contracte cu Rusia, Anglia, Italia. A adus şi la Turburea mostre de pulovere, realizate pentru export. Investitorul italian vrea să-şi mai aducă la Turburea încă un prieten care confecţionează cămăşi. Pe noi ne interesează să vină cât mai mulţi investitori. Dacă va fi nevoie vom renunţa definitiv la acea cantină, pentru a le da spaţiu. Este bună şi cantina, dar mult mai important este ca localnicii să aibă serviciu”, a declarat Ion Bârcă. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: