Gură de oxigen pentru UATAA. Peste 1 milion de lei de la Guvern!

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru a primit peste 1 milion de lei din fondul de rezervă bugetară, printr-o hotărâre de Guvern. Banii vor ajunge pentru achiziția combustibilului până la finele lunii martie, spune primarul municipiului Motru, Gigel Jianu.

Este vorba de 1.050.000 lei, bani alocați prin hotărâre de Guvern "pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistemul centralizat", se arată în Hotărârea de Guvern. Doar șase județe din țară au primit fonduri în acest sens. Hotărârea a fost aprobată în data de 29 noiembrie. "Este o gură de aer. Exact cât ne trebuia să trecem iarna fără nicio problemă. Vom plăti combustibilul, cărbunele și păcura în avans", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.
Uzina se alimentează cu lignit pentru funcționarea centralei de la carierele CE Oltenia din zonă, iar de la intrarea în insolvență plătește lunar banii în avans pentru combustibil. CE Oltenia a fost cea care a cerut și obținut insolvența uzinei în instanță, în 2015, având de recuperat sume importante de bani pentru cărbunele livrat.
UATAA Motru are de încasat circa 1.3 milioane de lei de la primăria Motru, au mai spus autoritățile locale. Banii sunt restanțe învechite în ceea ce privește plata subvenției acordate de primărie populaţiei, de circa 18 lei/gigacalorie. Primarul Gigel Jianu a spus că a făcut demersuri la Guvern pentru a primi și acești bani. UATAA Motru are de recuperat și circa 22 de milioane de la populație pentru agentul termic furnizat.
În decembrie 2015, UATAA Motru a primit de trei ori mai mult decât acum, 3.3 milioane de lei, tot printr-o hotărâre de Guvern.

Vizualizări: 1,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: