Căminele culturale din Ciuperceni, în reabilitare

Căminul cultural din satul Vârtop este în plin proces de reabilitare. Lucrările sunt efectuate cu fonduri minime, Primăria Ciuperceni cheltuind bani doar pentru achiziţionarea materialelor, forţa de muncă fiind asigurată de beneficiarii ajutorului social şi de către localnici. Potrivit primarului Dumitru Tăloi, în primăvară, va intra în renovare şi căminul cultural din Ciuperceni. De data această este vorba despre un proiect amplu, care va fi realizat cu fonduri europene, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 300.000 de euro.

Două dintre căminele culturale din Ciuperceni vor fi modernizate pentru organizarea balurilor şi a evenimentelor din comună. Primul care va fi inaugurat este căminul cultural de la Vârtop, unde lucrările se află deja într-un stadiu avansat. Reabilitarea acestui cămin cultural este realizată cu bani de la bugetul local. „Iniţial, am făcut un proiect şi am văzut că ne costa prea mult, peste 300.000 de lei, cu manoperă cu tot. Am luat hotărârea şi am avut curajul să-mi asum această responsabilitate, să reabilitez acest cămin, să cumpăr numai materialele, iar lucrările să le realizez cu persoanele care beneficiază de ajutor social şi cu cetăţenii din satul Vârtop, au venit localnici şi din celelalte sate care ne-au ajutat”, a declarat Dumitru Tăloi, primarul comunei.
Edilul local spune că acest cămin cultural va inaugurat anul viitor, de Paşti. „Până la ora actuală am cheltuit undeva la 50.000 de lei, asta incluzând lemnăria pentru acoperiş, toată tencuiala de pe ziduri a fost dată jos, a fost încărcat din nou, s-a turnat o şapă, plafonul a fost izolat cu vată minerală, iar apoi am pus rigips, va ieşi ceva modern”, a precizat Tăloi. În primăvară va intra în reabilitare şi căminul cultural din Ciuperceni. „Pentru căminul de la Ciuperceni am obţinut o finanţare europeană de 300.000 de euro, proiectul fiind declarat eligibil de către AFIR. Am semnat deja contractul de finanţare şi urmează să scoatem lucrările la licitaţie Va fi o modernizare totală, vor fi amenajate grupuri sociale, sală de bibliotecă, sală de festivităţi, proiectul presupune inclusiv dotări cu aparatură modernă pentru sonorizare, centrală termică, precum şi instalaţii de iluminat pentru discotecă, inclusiv costume populare şi instrumente muzicale”, a precizat Dumitru Tăloi.
UTILIZARE
Căminele culturale din Ciuperceni sunt folosite atât pentru organizarea balurilor şi a discotecilor, cât şi pentru evenimentele localnicilor. „Comuna noastră păstrează tradiţia, periodic se organizează baluri în căminele culturale, mai organizăm şi discoteci, iar locaţiile se mai solicită şi pentru închirieri la diferite evenimente, cununii civile, botez, etc.”, spune primarul Tăloi.

Galerie foto


Vizualizări: 358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: