Investitor interesat să introducă reţeaua de gaze la Samarineşti

Un investitor din Motru este dispus să dea bani grei pentru introducerea reţelei de gaze în localitatea Samarinești. Omul de afaceri care are o fabrică de produse de panificaţie are un punct de lucru în Samarineşti şi vrea să folosească gazele în unitatea sa. Autorităţile primesc cu bucurie vestea şi spun că sunt interesate să încheie un parteneriat public-privat în acest sens.

Localnicii din comuna Samarinești spun că vor să fie introdusă rețeaua de gaze în comună, pentru că astfel vor scăpa de niște cheltuieli, dar și de deplasările la Motru pentru a încărca buteliile. "Un lucru foarte bun. S-au gândit bine la acest lucru. Acum folosim gaz din butelie, cărbune, lemne. Gazul este un lucru necesar. Sunt de părere că vom ieși mai ieftin deoarece cu butelia, cu transportul, sigur e mai scump", a spus Nicolae Crăete, localnic din Samarinești.

Afaceristul din Motru este interesat să introducă rețeaua de gaze de la Motru până la punctul său de lucru. Autorităţile ar urma să plătească pentru restul de reţea, astfel încât să fie acoperită toată comuna. Primarul Marian Ardeiu vorbește de posibilitatea încheierii unui parteneriat public-privat în acest sens. Și cetățenii vor fi întrebați dacă vor sau nu să introducă rețeaua de gaze în comună. "Am început să strângem documentația. Avem un investitor privat de pe raza comunei care dorește și dânsul și probabil printr-un parteneriat public privat o să încercăm să aducem gazele în comuna Samarinești. Investitorul este dispus să dea în jur de 50 mii lei pentru introducerea gazelor, probabil vor ajunge pentru jumătate din rețea. Lemnul deja a devenit o problemă aici la noi, e din ce în ce mai scump. Nu toată lumea are pădure", a declarat Marian Ardeiu, primarul comunei Samarinești. 

Autoritățile au spus că localnicii nu vor trebui să plătească nimic în acest sens, doar branșarea la rețeaua principală o vor suporta.

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: