Fabrică de pământ fertil, construită la Ţicleni

O nouă afacere se conturează la Ţicleni. Un afacerist din Bănie este interesat să amenajeze în oraş o fabrică de pământ fertil. Autorităţile locale spun că intenţia este una serioasă. Câteva zeci de locuri de muncă s-ar crea pentru cetăţenii din zonă.

Pentru realizarea acestei investiţii, autorităţile au fost solicitate să pună la dispoziţie un teren şi o clădire în Ţicleni. Autorităţile au identificat o posibilă suprafaţă care s-ar putea preta unei astfel de afaceri numai că nu ţine de domeniul public, proprietarul fiind societatea OMV Petrom. Primăria speră să obţină gratuit terenul, pentru ca mai apoi să îl concesioneze pentru realizarea fabricii. Totul depinde pentru moment de decizia celor de la OMV Petrom. „Un investitor de la Craiova s-a interesat de o clădire şi 2 hectare de teren pentru o fabrică de pământ fertil. Noi am identificat un teren care este al Petrom. Le-am făcut o întrebare să vedem dacă sunt de acord să ni-l dea nouă. Clădirea nu se ştie încă cui îi aparţine. Este aproape de dezbenzinare sus, nu afectează nici populaţia. E foarte departe. Să sperăm că mai facem şi acolo nişte locuri de muncă. Ar fi vorba de 60 de locuri de muncă, 30 temporare şi 30 pe perioadă nedeterminată”,a  declarat Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

Autorităţile cred că cei de la OMV Petrom vor fi de acord cu cedarea ternului respectiv. „Eu cred că o să ni-l dea, vor să se scape, să nu mai plătească impozit la teren. Oricum nu îl mai folosesc”, a mai spus primarul. Investitorul a fost atras la Ţicleni de un cetăţean din zonă.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: