Fabrica din Rovinari produce combinezoane medicale

Fabrica Moveos din Rovinari produce, din această săptămână, combinezoane medicale și halate de vizitare. Materia primă provine din Republica Moldova, compania din Rovinari fiind unic importator.

„Din discuțiile purtate cu managerii companiei, am aflat că au în curs de certificare sanitară și materialele pentru producția de măști medicale”, anunță primarul Robert Filip.

Până la debutul pandemiei, în fabrica Moveos de la Rovinari se produceau centuri de siguranță auto.

Pentru ca angajații să nu fie trimiși în șomaj tehnic, și ca să se suplinească necesarul de echipamente de protecție de pe piață, conducerea companiei și-a recalificat salariații.

„Prețurile de vânzare au fost stabilite în așa fel încât compania să nu iasă în pierdere, și nu s-a vizat niciun fel de profit. Suntem responsabili și ne păstrăm sănătatea! Învingem!”, a fost mesajul primarului Filip.

Fabrica de la Rovinari a fost deschisă în urmă cu doi ani.

Totodată, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat, joi, că industria auto din România vrea să ajute economia românească şi să contribuie la producţia de echipamente şi produse medicale, precum măşti, combinezoane şi biocide, şi va participa la proiectul de realizare a unui ventilator de respiraţie destinat bolnavilor de coronavirus.

Vizualizări: 6,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: