Venituri mai mici pentru minerii trimiși în șomaj tehnic. Soluția sindicatelor!

“Angajații Complexului Energetic Oltenia trebuie să primească măcar 2.380 de lei cât stau în șomaj tehnic!” O spune un lider de sindicat din companie după ce a făcut un calcul și a reieșit că veniturile minerilor și ale energeticienilor vor fi prea mici dacă aceștia vor intra în șomaj tehnic. Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia și-a spus toate speranțele în managerul companiei, care i-a promis că va căuta soluții astfel încât salariații să nu piardă prea mulți bani cât vor fi în șomaj tehnic.

Mii de oameni vor intra, prin rotație, în șomaj tehnic în perioada următoare. Veniturile angajaților companiei energetice vor fi reduse drastic, susține Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia. Acesta a explicat că a discutat despre aceste aspecte cu Daniel Burlan, care i-a promis că va căuta o soluție ca oamenii să nu piardă atât de mulți bani cât se vor afla în șomaj tehnic.

Căldărușe propune ca salariații să încaseze măcar 2.380 de lei cât vor fi în șomaj tehnic. „Această măsură va afecta salariații companiei din punctul de vedere al venitului. Acum ar trebui să vorbim și de inconștiența unor lideri care tot strângeau semnături pentru șomaj tehnic. Să facă un calcul cam cât ar primi salariații, să vadă că veniturile sunt mult mai mici decât se așteaptă. Am avut o discuție cu președintele Directoratului și a zis că oamenii vor fi afectați din punct de vedere financiar destul de mult și trebuie găsite soluții astfel încât aceste venituri să fie mai mari. Dacă luăm un salariu de bază și mă refer la personalul din producție, de 30 de milioane de lei vechi, și aplicăm regula, venitul nu e conform ordonanței, ci mult mai mic, undeva la 17-18 milioane de lei. Ce vorbim de ceilalți salariați care au 22 -23 de milioane de lei salariu? Trebuie găsite soluții ca oamenii să beneficieze măcar de acei 23 de milioane de lei, bani vechi”, a declarat Căldărușe, la Radio Infinit.

Soluții ar fi ca să fie corectată această problemă, după cum a punctat sindicalistul: „Ne-am lăsat puțin purtați de val și cred că putem face o corecție în așa fel încât veniturile salariaților, în perioada de șomaj tehnic, să fie unele mai mari decât cele care rezultă din calculele actuale. E rău că realizăm foarte târziu”.

Vizualizări: 6,806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: