Fac greva foamei pentru că nu au fost trecuţi pe ştatele de plată

Stau în faţa primăriei de trei zile şi îşi cer banii pe munca prestată! Este vorba de zece localnici din comuna Fărcăşeşti din cadrul serviciului public 416, care spun că primăria refuză să le dea banii care li se cuvin.  De disperare că nu mai au ce să le pună la copii pe masă, de  trei zile fac greva foamei, dar degeaba. 

Oamenii au ajuns la limita răbdării. Supărarea este cu atât mai mare cu cât nu au primit banii din cauza unei greşeli a contabilei primăriei. “Stăm aici de trei zile, am fost mai mulţi, dar oamenii au plecat acasă pentru ca erau nemâncaţi. Îşi bat joc de noi. Au greşit statele de plată şi am rămas fără bani. Contabila, de când ne-a văzut aici nici măcar nu mai vine la serviciu. Vine dimineaţa şi pleacă. Nu avem mult de luat, avem un milion sau două, dar de banii ăştia luăm pâine la copii. Noi stăm aici şi mâncăm corcoduşe, iar copiii noştri stau acasă şi mor de foame“, asta spun protestatarii, cu lacrimi în ochi.

State de plată greşite de contabilă

Oamenii spun că nu acceptă ca dintr-o greşeală a contabilei să sufere şi ei şi copii lor, după ce au muncit atât. Viceprimarul, Dan Bălu, recunoaşte că au fost făcute greşeli, dar promite că beneficiarii vor intra în posesia banilor până la sfârşitul acestei săptămâni. “Au fost făcute nişte greşeli, mai exact au fost omise nişte persoane şi nu au fost trecute pe ştatul de plată, dar vom rezolva problema. O altă problemă este legată de faptul că nu toţi cei care protestează, au muncit, motiv pentru care nu vor primi bani“, spune viceprimarul. Oamenii spun că sunt ameninţaţi de contabila primăriei că îi dă pe mâna poliţiei, dacă nu renunţă la proteste. De frică, cinci dintre ei şi-au retras dosarul de ajutor social. “Ne ameninţă că ne bagă la puşcărie, dacă nu plecăm acasă. Am depus cerere pentru a renunţa la dosar pentru că nu ştim ce ne poate face şi avem familii“, spun oamenii.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: