Fac mărțișoare pentru a-i ajuta pe cei nevoiași

Mai mulți bătrâni din comuna gorjeană Peștișani se implică pentru a-i ajuta pe copii sau pe alți oameni cu posibilități financiare reduse. Astfel, în cadrul proiectului ”Bunicii Comunității”, bătrânii confecționează manual mărțișoare pe care le expun la un târg caritabil din cadrul centrului.

Boabe de porumb sau semințe de dovleac sunt doar câteva dintre elementele pe care bunicii din Peștișani le folosesc pentru confecționarea mărțișoarelor. Banii scoși de pe aceste obiecte confecționate manual ajuns la cei care au nevoie de ajutor.

”Inaugurăm cea de-a doua ediție a unui târg de mărțișor. Prima a avut loc anul trecut și au fost făcute peste 1000 de mărțișoare. Anul acesta ne bucurăm de modele deosebite. Colegele mele au lucrat cu beneficiarii la mărțișoare cu semințe lipite. Le-au solicitat puțin imaginația. Sunt aproape 200 de beneficiari care participă zilnic la activitățile noastre. Târgul va funcționa până pe 8 martie. Mărțișoarele sunt valorificate în schimbul unor donații. Cu banii strânși, se vor propune câteva cazuri pentru cei care au nevoie de ajutor”, a spus Izabela Coară, expert promovare-comunicare în cadrul programului ”Bunicii Comunității” din Peștișani.

Popescu Elena are 73 de ani și a ales să se implice în acest târg caritabil pentru a-i ajuta și pe alții. ”Ne implicăm și noi cât putem. Facem mărțișoare din semințe și tot felul de materiale. Este foarte ușo. Așa mai uităm și noi de alte probleme pe care le avem. Sperăm să putem câștiga câțiva bănuți pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie”, a spus femeia.

Vizualizări: 450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: