Faci vaccinul, scapi de carantină

Românii care vin din străinătate în România, din zone galbene, și au făcut ambele doze de vaccin nu mai sunt obligați să stea în carantină. Este decizia adoptată luni de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Excepția de la carantinare se aplică dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză. Același regim se aplică și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză.

De asemenea, pentru persoanele care intră în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord poate fi analizată suspendarea temporara a măsurii de carantină, la fel ca pentru persoanele care sosesc în România din celelalte state aflate pe lista de risc epidemiologic, pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare (ex: afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică - în program de hemodializă)
Persoanele care vin din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și sunt exceptate de la măsura carantinării, respectiv persoanele vaccinate sau cele care au fost confirmate cu SARS-COV-2 și sunt în perioada cuprinsă între 14 și 90 de zile de la momentul confirmării, nu trebuie să prezinte rezultatul testului COVID-19 la intrarea în România.

48 de state și regiuni sunt în zona galbenă din cauza numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Pe listă sunt Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Africa de Sud, Marea Britanie, dar și numeroase țări din Europa. Persoanele care vin din aceste țări în România trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.

Vizualizări: 1,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: