Facilităţi pentru gorjenii care vor o slujbă peste hotare

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj anunţă facilităţi pentru tinerii până în 35 de ani care îşi găsesc un loc de muncă într-o ţară UE + Islanda şi Norvegia. Pentru deplasarea la interviu, ei ar putea primi între 100 şi 350 de euro, pentru chirie între 700 şi 1.400 de euro, pentru curs de limbă străină ar putea lua până la 2.000 de euro, iar pentru recunoaşterea calificărilor - 400 de euro. O condiţie esenţială pentru a putea beneficia de acest proiect este ca tinerii să se înscrie pe platforma  „Your first Eures Job 5.0”.

Cel de-al doilea proiect venit în sprijinul gorjenilor care vor să muncească în străinătate se numeşte „Reactivate and Relocate”. Acest program se adresează gorjenilor peste 35 de ani, care au cetăţenie sau rezidenţă UE şi sunt în căutarea unui loc de muncă în altă ţară decât cea de rezidenţă şi încheie contract de muncă pe minim şase luni. Pot primi până la 1.400 de euro pentru chirie. „În cazul în care se mută cu familie cu tot, pot să primească până la 1.000 de euro de familie, maxim 800 de euro pentru curs de limbă străină şi 400 de euro pentru recunoaşterea calificărilor”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Cert este că prea puţini gorjeni beneficiază de astfel de facilităţi pentru că procedurile sunt extrem de greoaie. „Anul trecut am avut doi tineri care au încercat să obţină acest suport financiar, îşi găsiseră un loc de muncă în Marea Britanie, dar angajatorul a trimis prea târziu documentele care ţineau de el. Pe această nouă variantă nu mai este o condiţie, pentru că angajatorii se mişcă mai greu”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.  

Vizualizări: 632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: