Facilităţi pentru patronii care angajează absolvenţi

O nouă lege, apărută la finele anului trecut, vine în sprijinul atât al patronilor, cât şi al absolvenţilor de studii superioare. Practic, aceştia vor putea fi angajaţi ca stagiari pe o perioadă determinată, iar firma ar urma să beneficieze de anumite facilităţi fiscale.

În acest fel, ei nu vor intra direct „în pâine”, ci vor avea câteva luni la dispoziţie pentru debutul profesional. Angajatorii care încheie un contract de stagiu în condiţiile legii 335/2013 primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de stagiu, pentru acel stagiar, o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj. “Practic e o mână întinsă absolvenţilor de învăţământ superior care se pot încadra la angajatori, pe o perioadă pe care o vom suporta noi. Vom plăti circa 750 de lei lunar pentru o perioadă de o jumătate de an, timp în care, sub îndrumarea unui mentor desemnat de angajator îşi va face perioada de stagiu. Astfel, angajatorul îşi va da seama de posibilităţile absolventului, urmând ca ulterior să-i facă un contract de muncă”, a declarat Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

La nivelul judeţului Gorj, prin intermediul AJOFM Gorj sunt puse la dispoziţia celor care se află în căutarea unui loc de muncă 60 de posturi. Din toate aceste job-uri doar unul singur este pentru absolvenţii de studii superioare, de asistent manager, oferit de societatea Cartester Service SRL.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: