Familie din Drăguţeşti, fără casă în prag de sărbători

Ghinion teribil pentru o familie din satul Tâlvești, comuna Drăguțești, căreia ieri i s-a făcut scrum locuința în care stătea, un incendiu izbucnit din senin lăsându-i pe bieții oameni fără un acoperiș deasupra capului. Proprietara gospodăriei era acasă în momentul în care o vecină a anunțat-o să fugă din locuință pentru că e cuprinsă de flăcări, femeia spunând că nu observase absolut nimic înainte pentru a putea preveni nenorocirea.

 „Am pus termopanele astea noi și nu se aude nimic prin ele. Nu intră nici mirosul și de aia nu am simțit fumul. Eu făcusem focul ca să încălzesc mâncarea pentru copil că numai ce venise de la școală, iar vecina a venit de a strigat la mine ca să ies repede afară că a luat casa foc. M-am speriat rău de tot pentru că am ieșit și am văzut cum ardea, iar eu nu mai puteam face nimic. S-a extins foarte repede totul”, spune Elena Dragu. Femeia a trebuit să-i dea teribila veste și soțului său, plecat la Bumbești Jiu cu fetița bolnavă.

Vecinii acestora au încercat să stingă focul până la sosirea pompierilor, dar și echipajul de la ISU Gorj venit acolo a avut nevoie de hidranții stradali pentru a avea suficientă apă ca să lichideze incendiul. Casa a devenit de nelocuit, zidurile care au mai rămas în picioare fiind afectate de apa provenită din pod, unele grinzi continuând să ardă înfundat și la o peste o jumătate de oră de la primele jeturi aruncate de pompieri. Focul s-a manifestat cu precădere în apropierea coșului unei sobe, acesta fiind și cel care a generat incendiul.

Acum toți oamenii din sat le plâng de milă celor doi soți și copiilor lor, fiind evident că pe perioada iernii aceștia nu vor putea locui în casa distrusă de incendiu. „Mare necaz le-a dat Dumnezeu, că în loc să vină și la ei sărbătorile cu bucurii, uite ce le aduse. Ne pare rău pentru ei, mai ales că sunt niște oameni harnici și muncitori. Numai ce făcuseră și ei pe aici niște modernizări cu termopane și uite că acum totul s-a făcut scrum”, se căina o bătrână din sat, în timp ce un localnic vorbea despre ajutorul de care au cei aflați acum la necaz. „Eu am venit din partea ailaltă a satului că am văzut flăcări mari și nu știam unde arde. Când am văzut că tocmai la oamenii ăștia mi-a părut tare rău de ei. O să vorbesc pe aici cu vecinii prin sat să vedem cum îi putem ajuta și noi că nu-i putem lăsa așa. Poate îi ajută și domnul primar, că îl știm de om bun, și poate o să-i dea și lui ceva de pe la serviciu, că lucrează la mină și așa, dacă sărim cu toții, poate trece mai ușor peste necazul acesta”, a spus bărbatul.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: