Familii din Văguileşti, decuplate de la apă pentru că făceau risipă

Decizie extremă luată de autorităţile locale din Văgiuleşti în privinţa a circa 150 de familii din satul Covrigi. Primăria anunţă că va sista furnizarea apei pe reţea, dat fiind faptul că cetăţenii acestui sat au făcut risipă în ultima perioadă. Aceştia beneficiau de apă potabilă, gratuit, fiind racordaţi pentru că pe reţea au fost făcute  teste. Primarul Constantin Pîrjol spune că până nu vor fi montate apometre la fiecare gospodărie va sista furnizarea apei, nemulţumit fiind de faptul că într-o lună cetăţenii acestui sat au consumat şi 200 de metri cubi pe zi.

Timp de două luni au beneficiat de apă gratuit cetăţenii din satul Covrigi al comunei Văgiuleşti, fiind branşaţi pentru că trebuiau efectuate teste pe reţea. Puteau beneficia în continuare de această facilitate până la finalizarea investiţiei numai că, din cauza consumului uriaş din ultima perioadă, autorităţile au decis să închidă robinetul până vor lua toate avizele necesare cât să poată monta apometre la fiecare gospodărie. “Avem sistemele acestea de alimentare cu apă, suntem în faza de finalizare, dar avem probleme cu consumul de apă. Am făcut branşările pentru a putea regla staţia de tratare şi oamenii fac abuz pe seceta aceasta, şi suntem nevoiţi să sistăm alimentarea cu apă. Ei nu înţeleg, avem un consum de 200metri cubi pe zi. În cel mult 2 luni o să obţinem autorizaţia de funcţionare şi o să facem branşările pe zona Văgiuleşti, iar la Covrigi ar urma să instalăm apometrele ca să poată funcţia sistemul în parametrii normali. În momentul acesta am oprit sistemul de la Covrigi pentru că nu poate să meargă în condiţiile acestea în care toată lumea vrea să-şi ude grădina, porumbul, ce mai au pe acolo, prin curte. Acum dacă e cu titlu gratuit lumea foloseşte după bunul plac”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

Autorităţile locale au spus că în cel mult 60 de zile vor trece la branşări şi în satul Văgiuleşti. “La reţeaua ce alimentează satul Văgiuleşti au fost anumite probleme la staţia de tratare. Am schimbat filtrele şi am trecut pe tratarea cu clor gazos. A suferit unele îmbunătăţiri pentru că erau depăşiri ale concentraţiilor de amoniu şi nu putea fi tratată cu staţie normală de clor. La momentul acesta este oprită pentru că se lucrează la sistem”, a precizat primarul din Văgiuleşti.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: