Cărbuneşti: Copiii din Centrul de Plasament, duşi la piscină

Copiii din Centrul de Plasament Târgu Cărbuneşti au avut parte ieri de o surpriză plăcută venită din partea primarului Mihai Mazilu. La iniţiativa edilului local şi cu acordul conducerii centrului, copiii instituţionalizaţi s-au bucurat de câteva ore de distracţie la un ştrand din localitate. De o surpriză similară vor avea parte astăzi şi tinerii din Centrul Pilot.

Un număr 30 de copii, lipsiţi fiind de căldura părintească, s-au bucurat aproximativ 3 ore de plajă şi o baie în cadrul piscinei amenajate, supravegheaţi fiind de cadrele medicale şi însoţitorii acestora din cadrul Centrului de Plasament. Copiii au fost serviţi cu suc si pepene de către edilul oraşului, care a dorit prin această acţiune să ofere un strop de bucurie micuţilor pentru care soarta nu a fost prea generoasă.

Pentru majoritatea copiilor, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, ieri a fost pentru prima oară în viaţa lor când s-au putut bălăci în voie într-o piscină modernă. De aceeaşi surpriză vor avea parte astăzi şi 30 de adolescenţi din cadrul Centrului pilot de readaptare, formare si integrare socio-profesionala a persoanelor cu handicap. „Iată, cu bani puţini, dar cu multă implicare sufletească se pot oferi clipe fericite şi acelora care au de suferit. Prin acţiuni de acest fel mă simt mai bogat sufleteşte. Am găsit o colaborare deosebită din partea conducerii centrului şi a patronilor piscinei. Le mulţumesc şi mă bucur că micuţii au putut profita din plin de o zi frumoasă de vară”, a declarat primarul Mihai Mazilu.

Vizualizări: 360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: