Fără disponibilizări la UM Sadu

Directorul Uzinei Mecanice Sadu, Gheorghe Boian nu se gândeşte la nicio disponibilizare a angajaţilor săi. Activitatea uzinei începe să se redreseze, fapt care dă speranţe conducerii unităţii că va putea să îşi menţină toţi cei 902 de salariaţi. 
 Angajaţii Uzinei Mecanice Sadu s-au întors din concediul de odihnă, stabilit prin contractul colectiv de muncă. O veste bună pentru toţi angajaţii este că în ultima perioadă conducerea uzinei a reuşit să plătească salariile la timp. „Noi ne dorim şi avem şanse să creştem cantităţile contractate, iar deocamdată nu avem nici un gând de disponibilizare. În ceea ce priveşte salariile, noi avem sistemul avans-lichidare, stabilesc cu sindicatele cât merge la avans şi cât la lichidare şi nu sunt probleme. Ne-am plătit partea de concedii şi toate plăţile aferente luni iulie, s-au dat şi tichetele şi avansul pentru luna august. Intenţia noastră de producţie şi mai ales semnalele de la licitaţiile la care am participat ne determină să nu ne gândim la disponibilizări”, a precizat directorul general al UM Sadu.

 50 de angajaţi ar pleca dacă s-ar acorda plăţi compensatorii

 Din cei 902 angajati ai uzinei, doar 50 ar fi tentati să părăsească unitatea şi asta doar în condiţiile în care ar beneficia de plăţi compensatorii. „50 de angajaţi ai Uzinei şi-au manifestat dorinţă să plece, dar din motive personale, că se pot pensiona. Într-adevăr, omul, când ajunge în prag de pensie, asta îşi doreşte. Dacă s-ar aproba un act normativ vis-a vis de disponibilizări, persoanele care ar vrea să plece ar primi timp de trei ani salariu mediu pe economie, plus ajutorul de şomaj, iar în cazul în care se angajează în sectorul privat nu pierd decât şomajul”, spune Gheorghe Boian.  
 La sfârşitul lunii iulie toţi angajaţii Uzinei Mecanice Sadu au intrat în concediu de odihnă pentru ca activitatea să nu fie afectată de lipsa meseriaşilor. „Concediul a fost stabilit prin contractul colectiv de muncă pentru a nu se mai suprapune meseriaşii, reglorii, în special în perioada în care aveam vârful de contracte. Pentru a evita acest lucru am stabilit din luna decembrie a anului trecut această perioadă de concediu. Diferenţa zilelor de concediu de odihă şi le stabileşte fiecare când vrea, aşa a fost convenţia între noi. Şi am mai stabilit ca cele 3-4 zile care sunt între Crăciun şi Revelion să fie considerate tot zile de concediu că mai mult încurcă, decât ajută", spune directorul general.  
 


Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: