Fără obiectiv, doar pentru spectacol!

Ieşită din cursa pentru play-off, Energia a arătat sâmbătă că mai are chef de baschet. Gorjenii s-au impus în meciul ocupanta locului trei, Gaz Metan Mediaş, cu toate că nu mai au de îndeplinit nici un obiectiv. Sau mai bine zis decât pe acela de a asigura spectacolul pentru fani. Iar acest obiectiv pare a fi singurul atins de echipa lui Slobodan Nikolic în acest sezon agitat. Energia se află pe locul 11 după această etapă, iar miercuri va juca în deplasare la  Cuadripol Braşov.

În faţa unei săli pline, baschetbaliştii s-au impus cu 76-71(19-18, 18-18, 20-13, 19-22) în faţa unei echipe aflate încă în luptă pentru titlu. Duelul dintre Gaz Metan Mediaş şi Energia Rovinari părea unul inegal înaintea partidei din cauza diferenţei din clasament. După ce au pierdut pe final de meci la Târgu-Mureş şi şi-au luat adio de la şansele matematice la un loc de play-off, elevii lui Nikolic nu mai aveau nimic de pierdut. Aşa că au jucat la spectacol numai pentru public, victoria fiind doar una de palmares. Nikolic a atribuit victoria, neaşteptată dată fiind diferenţa de valoare şi obiectivul pentru care luptă Mediaşul, în primul rând publicului: „Publicul a fost 100% factorul principal în obţinerea acestei victorii. De altfel întreg sezonul fanii ne-au ajutat foarte mult”. Jocul a fost foarte dificil dar aruncările gorjenilor au mers foarte bine iar echipa a făcut un meci bun şi în apărare. Darby a înscris de 21 de puncte iar Troupe, sărbătoritul zilei, l-a urmat cu 18 puncte. Bigus a adus şi el 15 puncte echipei iar juniorul Nikolic alte zece.

Gaz Metan este una din echipele cu cel mai mare buget din divizie şi anul acesta ar putea juca finala play-off-ului. Totuşi echipa lui Nikolic a reuşit această performanţă pentru că a „jucat cu plăcere”, după părerea antrenorului: „Fanii ne-au purtat spre victorie. S-a jucat şi de plăcere în această seară, cel mai bun exemplu este Louis Darby care face şi puţin spectacol”. Văzând acest meci bun al echipei sale, Nikolic are un mare regret, acela că nu a reuşit să califice echipa în primele opt.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: