Târgu Jiu: Sute de oameni la aprinderea luminilor de sărbători

Sute de gorjeni s-au strâns pe 1 decembrie în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, pentru a surprinde momentul aprinderii luminițelor de sărbători, la ora 18.00. Chiar dacă nu a fost organizat spectacol, ca în alți ani, mulți oameni au vrut să simtă bucuria apropierii sărbătorilor de iarnă.

Oamenii au purtat măști, dar de distanțare socială nu a putut fi vorba, nici de respectarea numărului maxim de persoane la un eveniment.

Iluminatul de sărbători a fost pornit de Nicoleta Alexandra Ciobanu, elevă la Liceul Teologic.

Fata spune că a avut parte de un moment inedit. ”A fost un moment unic. Nu mă așteptam la așa ceva. Este ceva de vis, superb. Mi-am dorit să apăs pe acel buton, iar această șansă mi s-a oferit”, a spus Alexandra.

Târgujienii prezenți la aprinderea iluminatului festiv spun că orașul arată bine, dar totuși preferau un brad natural: ”Orașul arată frumos, dar totuși preferam un brad natural. Înțeleg că acest brad costă destul de mult. Asta este, trebuia să fie scos din depozit(...) Este frumos bradul, dar cred că este prea scump. Orașul arată bine, măcar atât să avem și noi, să nu dispară spiritul sărbătorilor din cauza pandemiei”, au spus câțiva cetățeni.

Bradul din centrul municipiului Târgu Jiu a costat 100.000 de euro.

Galerie foto




Vizualizări: 10,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: