Investiţie: Fermă zootehnică la Bolboşi

Un tânăr din Bacău vrea să investească la Bolboşi – Gorj într-o fermă zootehnică. Acesta deţine o firmă de construcţii în Italia şi vrea să se reprofileze. Pentru a realiza investiţia are nevoie de peste 100 de hectare de teren. Deja a concesionat de la cetăţeni o suprafaţă de teren, urmând ca în următoarea perioadă să vină din nou în comună în căutarea de noi suprafeţe, dar şi pentru a înfiinţa firma într-un spaţiu pe care vrea să-l închirieze de la un localnic.

Intenţia afaceristului băcăuan Dan Barote este una serioasă, spun autorităţile locale. În puţinul timp pe care l-a petrecut la Bolboşi a reuşit să găsească o locuinţă unde să-şi înfiinţeze firma, să concesioneze o suprafaţă de 16 hectare de teren de la o localnică şi chiar a cerut autorităţilor să-i găsească un şofer pentru tractor şi alte utilaje pe care vrea să le aducă la ferma sa. Acesta a transmis autorităţilor că anul acesta va încerca să cultive terenul deja contractat cu cartofi sau porumb, asta până va pune pe picioare ferma zootehnică.

Viceprimarul Gheorghe Ştioclei a fost cel care a discutat cu afaceristul băcăuan despre această afacere. „În primul an vrea să testeze pământul după care să cumpere 5 hectare pe care să facă construcţia, pentru ferma zootehnică. Vrea să aducă aici circa 250 de vaci, să facă abator, o minifabrică de lapte, vrea inclusiv să înfiinţeze magazine, un întreg lanţ. A spus că are bani, nu se pune problema. Rămâne de văzut dacă va găsi terenul de care are nevoie, ar vrea 100-150 de hectare şi nu ştiu dacă va găsi. Teren este, dar vrea mai mult de vale, nu pe deal”, a declarat viceprimarul comunei Bolboşi, Gheorghe Ştioclei.

Autorităţile locale sunt de părere că afaceristul este tentat să investească la Bolboşi dat fiind faptul că ar beneficia de multe avantaje, asta pentru că zona este una defavorizată. „Pentru că la noi este zonă defavorizată ar putea beneficia de anumite facilităţi. Chiar şi la APIA cei care ia subvenţii încasează mai mulţi bani. Probabil de asta a venit la noi, la Bolboşi. Toată lumea ar fi interesată să-i vândă lucernă şi nutreţ dacă va avea nevoie la fermă. Noi îl vom sprijini cu tot ce putem. Aşteptăm să revină în două săptămâni”, a spus primarul Gheorghe Bilea.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: