Bătălie pe locurile scoase la concurs de primăria Mătăsari

Administraţia locală din Mătăsari a scos recent la concurs trei posturi în cadrul instituţiei, funcţii publice sau contractuale. Cel mai râvnit dintre posturi a fost cel de inspector debutant unde s-au înscris nu mai puţin de 13 candidaţi. Selecţia personalului necesar va avea loc în luna martie.

Primăria comunei Mătăsari are nevoie de personal şi organizează concursuri în această perioadă pentru a acoperi acest deficit. Marţi a avut loc un prim concurs, pentru ocuparea unui post de consilier juridic grad debutant. Două persoane s-au înscris în cursa pentru acest post, câştigătoare fiind desemnată o persoană din Târgu Jiu. În perioada 3-5 martie va avea loc un nou concurs pentru un post de inspector clasa I, grad debutant, şi un altul de referent, clasa III,  grad asistent, pentru compartimentul de taxe şi impozite locale. Perioada de depunere a candidaturilor s-a încheiat pentru aceste posturi.

Cele mai multe dosare, 13 la număr, s-au depus pentru postul de inspector debutant, spun autorităţile locale. Alte 3 candidaturi au fost depuse pentru cel de referent. Şi în perioada 17-19 martie va avea loc un concurs pentru selectarea unei persoane care să ocupe postul contractual de consilier juridic, grad debutant, pentru care în această perioadă se depun candidaturi. Autorităţile locale spun că este nevoie de o suplimentarea personalului primăriei şi că mare parte din cei interesaţi de posturile scoase la concurs sunt tineri. „Sunt mulţi tineri care au promovat o facultate şi nu găsesc un loc de muncă. Marea majoritate a candidaţilor la posturile pe care le-am scos la concurs sunt tineri, nu doar din Mătăsari, mulţi vin chiar şi de la Târgu Jiu. Este foarte greu să găseşti un loc de muncă în zonă. Este greu în tot judeţul, nu doar la noi”, a spus Ioana Negomireanu, inspector resurse umane în cadrul primăriei Mătăsari.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: