Farmaciştii nu au participat la o întâlnire unde se dezbătea activitatea lor

Farmaciştii au arătat un adevărat interes pentru dezbaterile organizate de Patronatul Medicilor de Familie din Gorj şi Colegiul Medicilor astfel încât nu s-au prezentat. Medicii propun farmaciştilor să nu mai elibereze medicamente fără reţetă medicală pentru că gorjenii ar putea da de alte probleme.

 „Niciunde în Europa nu se eliberează medicamente cum se face la noi. Există farmacii care dau pacienţilor tot felul de medicamente, cum sunt antibioticele, fără ca pacientul să fi fost supus unui consult. De unde ştiu ei ce are pacientul respectiv. Dacă medicaţia recomandată de ei este neindicată bolii pe care se poate să o aibă? Ne trezim, atunci când vin pacienţii şi le dăm un medicament că nu mai reacţionează la medicamentaţia prescrisă de noi pentru că ajung să fie imuni. O simplă durere de cap poate avea o serie de acuze, de la o simplă migrenă, la o tumoră”, declară Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Colegiul Farmaciştilor au motivat absenţa de la întâlnire. Nu au fost documentaţi pe această temă, chiar dacă în urmă cu o zi acceptaseră să vină. „Ne-am aşteptat că o să fie şi farmaciştii prezenţi, pentru că aşa au promis, însă acum ne-au anunţat că nu o să vină pentru că nu sunt documentaţi, însă ne-au promis că vor veni la următoarea invitaţie”, declară Gheorghe Huidu vicepreşedintele Colegiului Medicilor, prezent la întâlnire.

Propunerea medicilor din Gorj este una absurdă în opinia unora dintre târgujieni, care susţin că nu au timp de aşa ceva, iar pe deasupra dacă o să trebuiască să mai şi plătească consultaţia, cu atât mai mult, nu sunt de acord. Cele două colegii, cel al medicilor şi farmaciştilor, împreună cu Patronatul Medicilor de Familie din Gorj se vor reîntâlnii la jumătatea acestei luni, pentru a discuta această problemă.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: