Farul a primit finanţare pentru Liga 2 de la Consiliul Judeţean

Patronul echipei de Liga 2 din Constanţa, Ciprian Marica, a primit o veste excelentă de la unul dintre cei doi mari parteneri pe care şi-i doreşte alături de el la SSC Farul Constanţa, club unde în rezonul recent încheiat a fost principalul finanţator. Consiliul Judeţean Constanţa a atribuit suma cerută de Asociaţia Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanţa, şi anume 1.747.700 lei. Valoarea totală a proiectului susţinut de Artemis Boldea, managerul clubului, se ridică la 1.941.900 lei.

Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, promitea susţinere financiară pentru clubul din Liga 2, la o şedinţă la care mai participau Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul Constanţa şi deţinătorul brandului FC Farul, şi Lorand Balint, managing director la Publicis Sport & Entertainment. Atunci se vorbea despre unirea forţelor, pentru ca Farul să facă performanţă şi să lupte pentru revenirea în prima ligă a României.  

Ţuţuianu pare să se fi ţinut de promisiune şi să fi aprobat finanţare pentru SSC Farul. Proiectul clubului condus de Ciprian Marica a primit din partea Consiliului Judeţean aproape 1.750.000 lei până la finalul anului 2019.  Printre obiectivele anunţate de SSC Farul în proiectul de obţinere a finanţatării depus către Consiliul Judeţean se numără clasarea pe locurile 1-12 la finalul turului campionatului Ligii 2, iar costurile estimate pentru asigurarea condiţiilor optime de pregătire sportivă pentru perioada precompetiţională şi competiţională iulie-decembrie 2019 au fost echivalate la 784.500 lei, în timp ce pentru acţiuni de promovare şi selecţie a disciplinei fotbal în judeţ pentru aceeaşi perioadă s-a cerut 250.000 lei.  ”Nu ascund că suntem prieteni de ceva ani de zile, ştiu ce vrea, ştiu ce poate. Anul trecut, prin proiectele pe care le-am avute, am susţinut echipa Farul. Vorbim de grupele de copii. Şi o vom face şi anul acesta. Sper ca echipa Farul să devină ceea ce a fost şi mai mult decât atât. Sper ca la împlinirea celor 100 de ani de la înfiinţare să ne bucurăm de reuşita de a fi în divizia naţională. Vreau să fie un semnal foarte clar pentru toţi suporterii, pentru toţi iubitorii de fotbal, că, da, ne vom implica şi vom ajuta echipa Farul Constanţa”, a declarat Horia Ţuţuianu în conferinţa de presă. Momentan, din partea Consiliului Local Constanţa, SSC Farul nu a primit finanţare. Farul este dovada că atunci când autorităţile locale doresc şi se implică, pot susţine fotbalul.

La Târgu Jiu, deşi Consiliul Judeţean se numără printre fondatorii clubului şi membrii asociaţi, echipa nu a mai primit nici un ban de acolo de mai bine de patru ani.

Vizualizări: 452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: